Tijd om je tutje te vervangen? 3 tips voor tutterfans!

31.07.2022

Heb je een tutterfan in huis? Dan kan je misschien wel wat tips gebruiken bij het gebruik van een fopspeen. De speentjes van BIBS zijn er in verschillende maten, kleuren en designs maar hoe hou je deze fopspeentjes proper en hoe lang mag je ze gebruiken? Wij hebben 3 tips voor ouders van fopspeenfans.

Wanneer moet je een tutje vervangen?


Een fopspeen op tijd vervangen is key. Kies je voor een exemplaar van 100% natuurlijk rubber, weet dan dat dit een natuurlijk materiaal is dat leeft, het kan in sommige gevallen uitzetten. We raden aan om deze ongeveer na 4 tot 6 weken te vervangen, om hygiënische redenen maar vanaf dan is ook de kans op slijtage groter.

Test ook af en toe alle speentjes door er aan te trekken in alle richtingen en te controleren op scheurtjes, gaten of imperfecties. Van zodra je merk dat het fopspeentje van je mini gebreken vertoond gooi het dan weg en vervang ze met nieuwe speentjes. De nieuwe zomerkleurtjes van BIBS zijn het perfecte moment om je fopspeencollectie aan te vullen en te vervangen met de mooiste frisse zomerkleuren en nieuwe designs.bibis fopspeen vervangen proper maken de kleine zebraHoe maak je een fopspeen proper?Een fopspeen proper maken is een essentiëel onderdeel van een goede fopspeenhygiëne. Hoe jonger je kindje, hoe belangrijker het is om het te beschermen tegen bacteriën en om een goede fopspeenhygiëne te handhaven.bibis fopspeen vervangen proper maken de kleine zebraSteriliseer de fopspeen voor het allereerste gebruik door hem 5 minuten in ruim water te koken. Let op: dit geldt alleen voor het eerste gebruik!
Wat is het verschil tussen een siliconen of latex fopspeen?Het verschil tussen een siliconen en latex tutje zit hem in het materiaal. Siliconen tutjes hebben een doorzichtige speen en latex herken je aan de geel/oranje speen, de kleur en doorzichtigheid van latex kan een beetje variëren omdat het een natuurlijk materiaal is.

Siliconen speentjes zijn iets minder zacht. Latex voelt natuurlijker aan, zoals de tepel van de moeder. Sommigen geven de voorkeur aan natuurrubberlatex omdat het 100% natuurlijk is en anderen geven de voorkeur aan siliconen omdat het hypoallergeen, smaak- en geurvrij is.

Natuurlijk rubberlatex is kwetsbaarder bij het schoonmaken, waar je het materiaal kunt beschadigen bij verkeerde sterilisatie. Silicone kan meer hitte verdragen zonder enig effect op het materiaal. Rubberen speentjes elke keer uitkoken is dus geen goed idee. Je kan het materiaal beschadigen de hoge hitte. Volg de onderstaande instructies en je bent er zeker van dat je alle bacteriën doodt - zonder de duurzaamheid van de natuurrubber latex speen in gevaar te brengen.bibis fopspeen vervangen proper maken de kleine zebraWil je de fopspeen schoonmaken, volg dan deze 5 eenvoudige stappen:

  1. Leg de fopspenen in een schone kom
  2. Overgiet ze met ruim kokend water
  3. Laat de fopspenen ongeveer 5 minuten weken
  4. Neem ze uit de kom en laat ze drogen op een schone handdoek.
  5. Duw het water eruit en laat ze voldoende afkoelen voor je ze weer aan je kleintje geeftHelp, mijn nieuw tutje ziet er kleiner uit?Heb je een nieuwe fopspeen gekocht en lijkt die kleiner dan de oude? Maak je geen zorgen, er is een volledig natuurlijke verklaring voor. Rubberlatex is een 100% natuurlijk materiaal gemaakt van een kleverige melkachtige vloeistof afkomstig uit de Hevea boom. Deze vloeistof wordt verwerkt tot het bruin/gele rubber dat je kent van je fopspenen: een superzacht, elastisch en veerkrachtig materiaal dat erg lijkt op de zachte tepel van de moeder.bibis fopspeen vervangen proper maken de kleine zebraMaar het gaat gepaard met een natuurlijk verouderingsproces onder invloed van natuurlijke invloeden zoals UV-licht, lucht, speeksel en warmte. Door de elasticiteit van het materiaal kan de tepel van vorm en grootte veranderen door het sterke vacuüm van de baby. Dit betekent dat de speen in sommige gevallen kan uitzetten als hij niet op tijd wordt vervangen.


Sommige kinderen vinden het moeilijk om afscheid te nemen van een lievelingstutje omdat de vorm van het nieuwe speentje anders aanvoelt. Een goede tip is om niet één maar verschillende speentjes aan te bieden aan je mini en speentjes die ouder zijn op tijd te vervangen voordat het kind gewend is aan de grotere tepelmaat.bibis fopspeen vervangen proper maken de kleine zebraHopelijk hebben jullie een beetje wijzer gemaakt met deze blogpost. De groetjes aan alle tutterfans en check zeker de aangevulde collectie BIBS tutjes als je houdt van mooie zomerkleuren en moderne designs. Ook de Tie and dye collectie is er voor kleine baby hipsters.

Nog 1 laatste tip: Als je twijfelt tussen al die verschillende fopspeentjes kan je het test pakket in huis halen: een Try it-starterskit met 4 verschillende tutjes met 4 soorten speentjes en 2 materialen sliconen en latex. Zo kan je op een praktische manier snel uitvinden welk speentje de voorkeur is van jouw mini.Kies je favoriete BIBS fopspeen >Te ontdekken
Article similaires