Veilig in de zon met kleine kinderen

09.04.2019

lassig uv beschermende strandkledij veilig in de zon met kindjes

We houden allemaal van de zon. Ze maakt ons vrolijk, zorgt voor warmte, vitamine D, ... een beetje zon is goed voor iedereen. Maar zonlicht kan ook erg schadelijk zijn. Té veel zon betekent gelijk ook té veel ultraviolette (UV)-straling, dat is schadelijk voor de huid en zorgt ervoor dat je gaat verbranden.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, maar met kinderen - én vooral kleine kinderen - is het toch beter om je goed voor te bereiden op de leuke maar schadelijke zon want onze kleintjes zijn extra kwetsbaar en hun huid is erg gevoelig. Hun frêle huid beschikt nog niet over alle natuurlijke beschermingsmechanismen. Kindjes spelen veel en graag buiten, ze komen dus vaak in contact met de zon en het helaas schadelijk zonlicht. Meer dan 75% van de zonnestralen waaraan je tijdens je hele leven wordt blootgesteld, krijg je te verwerken voor de leeftijd van 18 jaar. Baby's onder de 12 maanden hou je best volledig uit direct zonlicht. Bij kinderen onder de 10 jaar is de huid heel kwetsbaar. De schadelijke UV-stralen dringen er makkelijk door. Plus het lichaam van een kind herstelt minder vlot dan dat van een volwassene. De schade stapelt zich op wat de kans op o.a. een melanoom veel groter maakt. Aangezien elke vorm van verbranding door de zon het risico op huidkanker kan verhogen, is het van cruciaal belang om verbranden door de zon ten alle tijden te vermijden.

De huid van kinderen vraagt dus bijzondere aandacht en een maximale bescherming. Een goede voorbereiding brengt je al heel ver, daarom verzamelden wij enkele handige tips voor jouw kindjes en de zon:

Zet een zonnehoed op

Steek standaard een hoedje in je (luier-)tas, soms wordt je verrast door de zon en dan is een hoedje of petje makkelijk om je kleintje meteen beschutting te bieden en het hoofdje te beschermen. Zeker kleintjes met bleke huid en baby's met weinig tot geen haar hou je best zoveel mogelijk uit de zon. Echt top zijn de zonnehoedjes met UV-bescherming van Lässig. Ze komen in effen kleurtjes en in matching prints met de zwemkledij en UV-werende poncho's en zwemtruitjes en maken deel uit van de Splash & Fun-collectie van Lässig. De schattige zonnehoedjes komen elke zomerdag goed van pas en maken elke strand-/zomeroutfit compleet.

lassig uv beschermende zonnehoed voor kindjes

Bescherm de oogjes

Kies je voor een zonnehoed met een brede rand dan zijn ook meteen de ogen beschermd van direct zonlicht en daar zal je kleintje je dankbaar voor zijn. De oogjes van een kind zijn erg kwetsbaar en ze houden niet van direct zonlicht. Best laat je je baby zo snel mogelijk wennen aan een zonnebril, en liefst aan eentje mét UV-filter. Een eerste zonnebril is een cool maar vooral handig accessoire zodat de oogjes van je kleintje perfect beschermt zijn tijdens de zonnige dagen of op vakantie. Nu alleen hopen dat hij het op laat staan ;-)

De zonnebril van Lässig beschermt tegen schadelijke UV-stralen en is makkelijk aan het hoofdje van je kleine kapoen aan te passen dankzij de flexibele oortjes en aanpasbare hoofdband. Bovendien kan dit brilletje tegen een stootje en komt hij in verschillende leuke kleurtjes. De zonnebril beschermt gevoelige kinderogen optimaal tegen zon en UV-straling. Ideaal voor op vakantie, op het strand of wanneer je erop uitgaat op een zonnige dag. Het TPR glas is makkelijk schoon te maken, krasbestendig en duurzaam.

Zonnecrème is goed, UV-werende kledij is beter.

Aangepaste kleding – zoals een pet, T-shirt, shorts – beschermt beter tegen zonnebrand dan om het even welke zonnecrème. Laat het in en rond het water een UV-bestendig zwemshirt of swimsuit dragen. Een bijpassend zonnehoedje zorgt dat het hoofdje beschermt is en er zijn zelfs hoedjes met een nekflap zodat ook de achterkant van het nekje niet verbrandt kan raken. Uiteraard altijd in combinatie een zonnecrème met hoge factor.

lassig uv t shirt uv-werende kledij voor kinderenlassig uv t shirt uv-werende kledij voor kinderen

Vermijd natte kledij

Soms denken we: we doen ze een t-shirt aan, dan is ze beschermt tegen de zon. Alleen is een simpele t-shirt niet voldoende en al zeker niet al die t-shirt nat wordt door waterspelletjes of als je kleine waterrat in het zwembadje of de zee gaat zwemmen/rondspartelen. Natte kleren laten meer UV-stralen door dan droge. Waterdruppels op de huid hebben zelfs het effect van een vergrootglas en versterken het schadelijke effect van het zonlicht.

Dé oplossing? De UV-werende zwempakjes en zwemshirts met lange of korte mouwen van Lässig factor 50 of de omkeerbare strandponcho's om na het zwemmen op te drogen in bijpassende leuke prints. Ze zijn gemaakt van sneldrogend LYCRA-materiaal, gaan langer mee dan standaard zwemkledij én beschermen dus tegen de zon. Samen met een goede zonnecrème zorgt je er zo voor dat je kleintje in het water of op het strand helemaal beschermd kan rondlopen ... én er bovendien super knap uitziet want alles matched.

lassig uv beschermende zonnehoed voor kindjes

Hippe zwemluiers en zelfs zwemshorts.

Zwemmen met baby's betekent ook zwemluiers bovenhalen, vaak een dure en onhandige bedoening tussen zwembeurten door en aangezien je ze na één zwembeurt al kan weggooien niet handig met kleintjes die in en uit en weer in het water willen. De zwemluiers van Lässig bieden daarom een perfect en duurzamere oplossing. Ze komen als korte zwemluiers en in zwemshorts voor de coolere boys. Het gebruik van sneldrogende, vochtabsorberende en naadloze stoffen zorgt voor maximaal draagcomfort. De zwemkleding is bovendien UV-beschermend met een factor 50+. In combinatie met zonnebrandcrème beschermt het de gevoelige huid van je kindje. De geïntegreerde zwemluier heeft een innovatieve vochtabsorberende voering, die vocht meteen afvoert naar een volgende laag om je kleintjes billetjes zo droog mogelijk te houden. De leuke prints en sublieme afwerking maken van je kleine wonder een echte beachboy or -girl!

lassig uv beschermende strandkledijlassig uv beschermende strandkledij

Check de houdbaarheid van je zonnecreme

Wist je dat ... een geopende tube zonnemelk maar 9 maanden tot een jaar goed blijft? Daarna neemt de beschermingsfactor gevoelig af, dus vergeet niet om een verse tube zonnemelk in te slaan voor je op reis of naar buiten trekt. Zoek je nog een goede zonnecrème? Wij hebben enkele natuurlijke varianten, zonder schadelijke stoffen en met een hoge beschermende factor van o.a. Attitude, Linea Mammababy en Weleda.

Voila, zo ben je al goed op weg. Nu rest er ons alleen te duimen voor een zonnige zomer of je een fijne vakantie te wensen met je kleine koters.

Kijk je graag naar de hele Splash & Fun-collectie van Lässig, klik dan even hier. de Splash & fun-collectie van Lässig is ideaal om jouw baby, peuter of kleuter te vergezellen op een heerlijk dagje strand vol zwemplezier met hun breed gamma zwemkleding, hoedjes, UV-shirts en andere functionele zon-accessoires. Deze collectie is ontwikkeld met oog voor detail en het comfort van baby’s en peuters, gemaakt met sneldrogende, vochtabsorberende en naadloze stoffen en bijzonder leuke prints en kleuren zonder dat je super veel geld kwijt bent. Wij zijn alvast fan!