Wat te doen tijdens de vakantie?

05.02.2024


Tijdens de vakantie is vrije tijd overvloedig aanwezig, en daarmee de kans om te duiken in een wereld van verrijkende activiteiten voor onze kleine schatten. Wat te doen tijdens de Carnavalsvakantie? Dat is de vraag die op de lippen van alle ouders brandt die hun kinderen onvergetelijke momenten willen bezorgen. Er zijn tal van activiteiten voor kinderen tijdens de vakantie, maar kiezen welke indruk zal maken op de geest en het hart van onze kleintjes vraagt een beetje creativiteit en veel liefde :-)1 | Hoe leer je een kind schilderen? Let's paint!


Schilderen is niet alleen kunst, het is een open raam naar de verbeelding van kinderen. Ga op avontuur in deze kleurrijke wereld met de schilderdoos van Vilac, waar elke kleur vreugde uitstraalt. Mis ook het kinderkleurboek van Little Dutch niet, een inspirerende gids voor jonge kunstenaars in de dop. En voor degenen die de ervaring willen verdiepen, zijn de schilderssets van DJECO een must. Deze hulpmiddelen vormen het begin van een creatieve reis voor uw kinderen!


kinderkleurboek2 | Gezinswandeling: laten we gaan wandelen!


Niets is zo verfrissend als een gezinswandeling om de schoonheid van Wallonië te ontdekken. Bezoek VisitWallonia voor een selectie van korte en toegankelijke wandelingen, perfect voor kleine beentjes. Dit is de kans om onuitwisbare herinneringen te creëren, midden in de natuur, met degenen van wie je houdt :-)3 | Kleurboek: aan de slag met potloden :-)


Kleuren is nog nooit zo leuk en innovatief geweest met de collectie activiteitenboeken van Little Dutch. Kies tussen krasboeken en aquatische magische boeken jouw creatieve wapen. Voor een vleugje magie biedt het geweldige waterkleurboek van Konges Slojd urenlang vlekvrij entertainment!


kinderkleurboek4 | Carnavalsvakantie 2024: mogen vrienden worden uitgenodigd?


De Carnavalsvakantie is een ideale tijd om vriendschapsbanden te versterken. Vrienden uitnodigen bij je thuis is niet alleen een tijd van vreugde en gelach; het is een gouden kans om de sociale vaardigheden van je kinderen te ontwikkelen, hen te leren delen en elkaar te helpen.5 | Educatief spel: laten we onze hersenen gebruiken!


Educatieve spellen zijn de perfecte combinatie van plezier en leren. Met de educatieve posters van Poppik, de magnetische wereldpuzzel van Janod, en de kleurrijke Unit Link-blokken van Plan Toys, zullen je kinderen zich vermaken terwijl ze leren. Dit is de perfecte combinatie voor leuke en educatieve vakanties!


Poppik poster

magnetische puzzel janod6 | Koken met kinderen :-)Wat is het belang van koken met kinderen?


Koken met kinderen is een activiteit vol smaken en leerervaringen. Het is een kans om samen quality time door te brengen, terwijl je hen het belang van gezond en evenwichtig eten bijbrengt.


koken met kinderenWat zijn de educatieve doelen van een kookactiviteit?


De educatieve doelen zijn divers: fijne motoriek ontwikkelen, basiswiskunde begrijpen via metingen en creativiteit stimuleren. De cupcake kits van Meri Meri, de pannenkoekvormen van Liewood en de bakset van OYOY nodigen je kinderen uit om kleine sterrenchefs te worden.


koken met kinderen7 | Haal de bordspellen tevoorschijn!


De bordspellen van HABA en de vaardigheidsspellen voor de kleintjes zijn onmisbaar voor een geslaagde vakantie. Ze stimuleren de geest, bevorderen teamwork en zorgen voor uren plezier en strategie.8 | Leren opruimen: we maken schoon schip!


De carnavalsvakantie is het ideale moment om goede opruimgewoonten aan te leren. Ontdek onze tips om deze activiteit leuk en effectief te maken in ons blogartikel: de opruimtips van De Kleine Zebra >.Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen hun kamer opruimen?


Het leren opruimen van hun kamer kan al op jonge leeftijd beginnen, waarbij een mogelijke vervelende taak wordt omgezet in een leuke en educatieve activiteit. Vanaf ongeveer 2 of 3 jaar beginnen kinderen eenvoudige instructies te begrijpen en kunnen ze kleine taken uitvoeren, zoals hun speelgoed in een doos doen. Naarmate ze ouder worden, ongeveer 5 of 6 jaar, zijn ze in staat om complexere instructies te volgen en meer autonomie te tonen in het beheren van hun persoonlijke ruimte. Het doel is om opruimen een natuurlijk onderdeel van hun routine te maken :-)


opbergen liewoodHoe kun je je kamer opruimen zonder je te vervelen?


Voeg speelelementen toe, zoals het timen van taken om er een race tegen de klok van te maken of het gebruik van opzwepende muziek om de sfeer op te peppen. Verander het opruimen in een missie waarbij elk speeltje dat op zijn plaats wordt gezet een overwinning is. Je kunt ook verhalen bedenken waarbij elke knuffel zijn "thuis" moet vinden voordat de nacht valt. Variëer de benaderingen zodat elke opruimsessie uniek is, waarbij het kind betrokken wordt bij het bedenken van deze kleine scenario's. Dit stimuleert niet alleen hun verbeelding, maar versterkt ook hun motivatie om hun ruimte netjes te houden!


opbergen liewood9 | Creëer je eigen wereld in een speeltent!


De speeltent voor tafel van Ferm Living is het absolute topproduct om een magische wereld te creëren waarin de verbeelding van kinderen de vrije loop kan gaan. Het is de ideale schuilplaats voor eindeloze verhalen...10 | Neem even de tijd om uit te rusten...


Het is even belangrijk om tijdens de vakantie te rusten. Samen als gezin ontspannen voor een goede film helpt om op te laden en de banden te versterken.Vakanties bieden een enorme speeltuin voor de groei en het leren van onze kinderen. Tussen creatieve activiteiten, verfrissende wandelingen, educatieve spellen en rustmomenten zijn er talloze mogelijkheden om onvergetelijke herinneringen te creëren. Geniet van deze kostbare momenten om samen te verkennen, te leren en vooral plezier te hebben!AL ONS SPEELGOED >