10 parenthacks voor Mei plasticvrij met kinderen

09.05.2022

Bye bye plastic soep



Helaas, plastic is nog steeds een grote brok op het bord van de klimaatproblemen. Het goede nieuws is dat steeds meer prachtige initiatieven zich inzetten om de bewustwording rond het gebruik van plastic te vergroten. Zo is Mei Plasticvrij een knap voorbeeld. Het concept is simpel: 1 maand je plasticconsumptie verlagen. Wij geven je 10 parenthacks om plastic in het dagelijkse leven te vermijden. 



1.Boterhammen on the go



Een boterhammendoos voor kinderen (en volwassenen) is gelukkig al goed ingeburgerd. Wil je volledig plasticvrij gaan, dan kies voor een roestvrij stalen lunchbox. Deze kan tegen een stootje en is supergemakkelijk in onderhoud. Daarnaast houdt het materiaal van een inox brooddoos geen geurtjes vast, wat vaak wel het geval is bij plastic lunchboxen.



mei plascivrij



2.Party time



Bij kinderfeestjes is decoratie key (duh!); maar in plaats van te opteren voor de klassieke plastieken wegwerpbordjes, bekertjes en slingers kan je kiezen voor hun papieren versie. Wil je helemaal zero waste gaan? Investeer dan éénmalig in stoffen decoratie en herbruikbare bordjes en bekertjes, de planeet zal je dankbaar zijn.





3.Rietjes



Een overheerlijke smoothie of milkshake smaakt nog lekkerder met een rietje, toch? Wegwerprietjes anno 2022 zijn so not done, want jawel, zoiets klein heeft een grote impact op ons milieu. Slurp liever je favoriete drankje met herbruikbare, eco-friendly rietjes. Kies voor inox, bamboe of siliconen drinkrietjes, deze komen in verschillende kleurtjes, extra feestelijk!





4.Stay hydrated



Altijd lekker fris water bij? Hello herbruikbare drinkbeker of -fles met kraantjeswater. Niets beter dan dat! Zo hoef je onderweg geen flesje water of frisdrank te kopen. Goed voor het milieu én je portemonnee. Maar ook voor warme drankjes on the road is er een plasticvrije oplossing, de thermische drinkbeker. Gedaan met je koffie koud te drinken.





5.Beat the microbeads



Microplastics in cosmeticaproducten doen ons bij de gedachte alleen al huiveren. Kies daarom voor verzorgingsproducten zonder nare plasticdeeltjes. Wij zijn superfan van het Belgische merkje Cîme, vrij van nasty ingrediënten. Hun volledige gamma bestaat trouwens uit natuurlijke huidverzorgingsproducten, fijn om te gebruiken voor je mini maar ook per-fect voor mama!





6.Snackjes



Snacking is life, voor jong en oud! Je favoriete snackjes inpakken in aluminium- of plasticfolie is zo passé… kies voor een groen alternatief: snackwraps of snackdoosjes. Ze komen ook vaak met leuke prints, dat gaat je mini extra tof vinden. Wil je lekkers om te knabbelen inpakken én warm houden tegelijkertijd? Ga dan voor een foodjar, deze isotherme snackpotjes houden al die lekkernijen op temperatuur, njam!





7. Houten speelgoed



Degelijk, tijdloos én ecologisch. Houten speelgoed heeft heel wat voordelen en past perfect in een plasticvrije mindset. Houten speeltjes kunnen vaak ook tegen een stootje, en kunnen jarenlang meegaan. Je mini zal dus heel wat genot hebben van zijn favoriete stuk speelgoed. Re-use - Reduce - Recycle.





8. Wasbare billendoekjes



Propere billetjes zonder afval, het kan. Kies voor de wasbare variant van babydoekjes. Zo zijn de dubbelzijdige wasbare doekjes van Bebio ultrabsorberend, sterk en zacht voor de gevoelige huid van je kleintje en dit allemaal met een lage milieu-impact. Lief voor de huid én onze planeet!



wasbare babydoekjes



9. Natuurlijke materialen in de kinderkamer



Ook voor het interieur kan je voor zero plastics gaan, ga all in met natuurlijke materialen zoals rotan, jute, hout,… Deze organische interieurelementen zijn niet enkel goed voor onze planeet, ze stralen ook rust uit en zijn heel makkelijk te combineren. Op zoek naar extra inspiratie? Bekijk dan zeker ons blogartikel over naturals in je interieurstyling:



Blog: geef een natuurlijke touch aan je interieur >



zero waste tips



10. Boodschappentasje



Herbruikbare zakjes en boodschaptassen zijn ondertussen een vaste waarde. Ga voor fashion en duurzaamheid met de prachtige biokatoenen tasjes van liewood. Ze hebben echt een bohéme-feel, zijn multifunctioneel en wondermooi. Een echte musthave voor deze zomer!

Te ontdekken