Hoe match je hygge met kinderpuzzels?

12.12.2022

Bij DE KLEINE ZEBRA zijn we grote fan van puzzels, een ideale binnenactiviteit om samen met je mini's te doen tijdens het koude winterseizoen.

Want ja, voor ons is de kersttijd ontegensprekelijk verbonden met de herontdekking van onze puzzelcollectie. Samen bij elkaar, gezellig binnen voor het haardvuur, allemaal leunend tegen de grote eettafel, lekker traag, niets moet, puur offline plezier... Kortom: geluk en een broodnodige portie hygge.boddil siliconen kinderpuzzel liewoodWat is HYGGE?


Hygge is een populaire term die enkele jaren geleden over kwam uit Scandinavië. In het Nederlands hebben we voor hygge geen letterlijke vertaling. Het woord bestaat is niet samen te vatten met één woord, maar dat wil niet zeggen dat we het niet kunnen oppikken. Want hygge is meer een gevoel, een levensstijl met een grote focus op genieten van de kleine dingen. Eigenlijk betekent het zoveel als: gezelligheid, warmte en samenhorigheid. Hygge betekent meer genieten van het leven zonder de hele dag door te blijven rennen en vliegen. Laat de boel de boel en geniet.

In het Engels komt het woord beter tot zijn recht want daar staat het voor: well-being. Ons goed voelen, dat is eigenlijk wat iedereen wil: het hele jaar door maar in het bijzonder tijdens de feestdagen. Deze periode van het jaar is de uitgestoken moment om tijd te spenderen met je familie en daar vallen onze kinderen natuurlijk ook onder.

Dus kies een puzzel, zet je samen en neem de tijd om te genieten: van de tijd samen, van elkaar, van simpele dingen en natuurlijk het fantastisch eindresultaat: een afgewerkte puzzel!Dé perfect winteractiviteit voor je familie.


Zijn wij de enigen die graag rustige familietijd doorbrengen met een puzzel? Zeker niet! Ter afwisseling van de dagelijkse bezigheden aan het eind van de dag, kruipen we in de winter graag in onze pyjama en maken we allemaal samen een mooie puzzel... Het maakt niet uit dat het je enkele dagen duurt, maar het is heerlijk om te genieten van de rustige tijd samen.


puzzlepuzzle 100 pièces
Wil je er ineens goed invliegen? Kies dan voor één van de grote familiepuzzels van het merk HUMMINGBIRD AUSTRALIA. Dit merk biedt puzzels van 1000 stukjes met kleurrijke, artistieke en moderne tekeningen.Een hygge-moment bij uitstek


Iedereen in zijn thuiskledij of pyjama, gezellig rond de tafel en we kunnen beginnen. Iedereen van de familie kan mee puzzelen en zijn of haar stukje bijdragen. Het is een super gezellige cocooning activiteit voor de winter: een beetje kerstmuziek op de achtergrond, iedereen bezig met zijn stukjes, een beetje thee (of warme chocolademelk) in de hand... Heerlijk toch?

Ziet je kind het liever groots? In onze shop hebben we ook leuke vloerpuzzels van onder andere DJECO: fijn voor kleine handjes om groots te denken en altijd met een imposant eindresultaat.Begin bij het begin, maar altijd met stijl

Je hoeft natuurlijk niet meteen voor 1000 stukjes en meer te gaan. Voor de kleintjes hebben we bij DE KLEINE ZEBRA heel mooie inlegpuzzels en puzzels met stukjes voor ieders kunnen. Een persoonlijk favorietje om te starten zijn bijvoorbeeld de houten puzzels van het Deense LIEWOOD waarmee je mini's de ongelooflijke texturen van hout kunnen ontdekken terwijl ze zich vermaken met stapelen, verplaatsen en in elkaar puzzelen!


puzzle Liewoodhouten puzzel ishan liewood blokpuzzelHet merk NOBODINOZ brengt ons de meest schattige houten puzzelblokken, die perfect matchen bij de verbeelding van kinderen. Perfect voor kindjes om voorzichtig te beginnen met het leren van patronen te matchen, terwijl ze elkaar kleine verhaaltjes kunnen vertellen.


puzzle en cubeZeker voor nieuwsgierige kleintjes in de familie


Puzzelen is niet alleen leuk, het draagt ook bij tot de ontwikkeling van geduld en het oefenen van concentratie. Je kan ook perfect een puzzel kiezen die bij de interesse van je kind past. In onze collectie vind je een hele reeks onderwerpen en thema's. Het merk CROCODILE CREEK biedt bijvoorbeeld puzzels met verschillende dierenthema's: van dino'sover wilde dieren tot prachtige vogels. Een kans voor je kinderen om de wereld te ontdekken op een speelse manier.


puzzles de 750 pièces

Deze collectie bestaat uit familiepuzzels van 750 stukjes, maar andere versies zijn verkrijgbaar in 150 of zelfs 50 stukjes. CROCODILE CREEK heeft zelfs ook puzzels die kunnen worden opgeborgen in mooie metalen dozen. Ideaal om cadeau te doen of mee te nemen op reis of restaurant.Zo veel ruimte voor plezier!


De bestsellers in onze puzzelcollectie zijn de kinderpuzzels in ruimte-thema! Sterren, planeten, astronauten, ruimteschepen .... je vindt ze in alle vormen en formaten in onze shop. Het merk MUDPUPPY heeft er zelfs die licht geven in het donker! Stuk voor stuk erg mooi en buitenaards leuk om in elkaar te puzzelen.


puzzle espaceLaat de puzzeltraditie beginnen


Heb je jouw favoriete puzzel gevonden? Laten we dan beginnen met de winterpuzzeltraditie in huis! Of we nu allemaal dezelfde puzzel delen of er meerdere op tafel hebben liggen, het doel is hetzelfde: samen een leuk moment delen :-)


puzzle fabelabOntdek onze puzzelcollectie >Te ontdekken