Het perfect fluo hesje, dat kies je zo!

21.09.2022

Met de herfst komen ook de donkere dagen. Een vrolijk fluohesje voor onderweg mag niet aan ontbreken en is eigenlijk onmisbaar als je op weg gaat.

Met GO FLUO hebben een een wondermooi, hip en fun merk van eigen bodem, dat perfect past bij actieve gezinnen. Wij geven je alvast enkele van hun tips om de beste keuze voor jouw kind te maken!go fluo vestjes hesje relfecterend zichtbaar in het verkeer de kleine zebra gofluoFluorescerende kleding reflecteert kunstlicht in het donker en neemt overdag UV-licht van de zon op. Als je fluorescerende kleding draagt, word je drie keer zo snel opgemerkt. Omdat alles zo snel gaat tijdens de ochtendspits is een fluo vestje dus zeker geen overbodige luxe. Alleen een reflecterend vest werkt natuurlijk enkel als ze het ook echt dragen.

Waarom moet je een fluovestje dragen? Wel als je in het donker een hesje draagt ben je zichtbaar voor andere weggebruikers vanop 150 meter. Draag je enkel donkere kledij, dan ben je pas zichtbaar vanop 20 meter afstand. Een wereld van verschil. Een fluovestje dragen in het verkeer is dus zeker geen overbodige luxe. Alleen, hoe overtuig je je kind om er trouw eentje te dragen?go fluo fluo fluobest fluo hesje kinderen

go fluo fluo fluobest fluo hesje kinderen#1 Draag het met trots!

Wat is dat toch met die veel te grote gele hesjes? Geen wonder dat kinderen niet dol zijn op het feit dat het weer fluo tijd is. Gelukkig vond GOFLUO een antwoord, want een fluohesje heeft enkel nut als je kind het effectief draagt – en het niet op de hoek van de straat snel uit zwiert of om de haverklap verliest. Om dit te vermijden kies je best samen met je mini of tiener een hesje dat ze wél leuk vinden. Is jouw kind weg van bloemen of meer fan van legerprints? In de GOFLUO collectie vind je voor ieder wat wils!

go fluo fluo fluobest fluo hesje kinderen

Omdat deze items moeten gedragen om gezien te worden, zochten de designers van GO FLUO naar een manier om het in stijl te doen. En of dat gelukt is. Klik onderaan deze blogpost door naar de volledige collectie en kies een veiligheidsaccessoire waar je blij en trots op bent. Je zelfverzekerd voelen op de weg maakt echt een groot verschil.

#2 Geef het goede voorbeeld!

Eentje die geldt voor de volledige opvoeding en dus ook voor het dragen van fluo vestjes: leef het voor. Kinderen kopiëren het gedrag van hun grote voorbeelden. Als ze hun ouders en leerkrachten hun fluohesjes met veel zin en durf zien dragen, zullen de kiddos snel volgen.

In de collecties zitten hesjes voor kinderen maar ook voor tieners en volwassenen. Dus ook jij hebt geen excuus meer ;-)go fluo fluo fluobest fluo hesje kinderengo fluo fluo fluobest fluo hesje kinderenIs je tiener echt onwrikbaar over het dragen van een reflectievest? Check dan zeker even de omkeerbaar boyglowers: dit zijn bodywarmers met een effen en een reflecterende zijde. Super cool, super zichtbaar en te dragen zoals jouw tiener het zelf wil.

Of voorzie een reflecterende rugzakhoes om dag en nacht op te vallen. Deze bevatten grote reflecterende oppervlakten en zijn dus speciaal ontworpen om in het donker op te vallen.cover rugzak fluo hoes boekentas go fluo de kleinezebra

#3 Hou het simpel!

GO FLUO bodyglower hesjes zijn alleen leuk en kleurrijk om naar te kijken. Achter het ontwerp zit ook een echte gedachtegang: gedaan met die worstelmatch tussen een kind, een fluohesje, een jas en een boekentas. Té grote fluo hesjes zijn onhandig en gewoon niet leuk om te dragen. Bovendien zien voorbijgangers reflecterende stroken minder goed als de armopeningen te groot zijn. De fluo hesjes zijn gemaakt met de gedachte dat er een jas onder gedragen wordt. Je kan dus gewoon je kledingmaat kiezen.

Er werd ook veel aandacht besteed aan de sluiting van het hesje. Velcro lijkt makkelijk maar in de worstelmatch waar we net over spraken beschadigt deze je mooie jas, sjaal, trui,.. daarom kiest het Antwerps merk resoluut voor een enkele rits of houtje touwtje sluiting.

#4 Controleer de kwaliteit!

What you see is what you get is niet altijd het geval bij fluohesjes. Uit een onderzoek van de FOD in 2019 blijkt dat slechts 4 van de 56 veiligheidshesjes conform zijn aan de veiligheidsvoorschriften. er werd zelfs 43% uit de handel genomen.

Kijk goed na of het hesje op elke zijde grote reflecterende en fluorescerend vlakken heeft. Het is niet omdat een hesje felgeel is dat het ook fluoresceert. Bij GOFLUO worden enkel stoffen gebruikt die voldoen aan de Europese normen. Wil je checken of je huidig hesje voldoet aan de nodige vereisten voldoet, kijk dan even in het etiket en zoekt naar de CE-markering en een vermelding van de EN-1150 of EN-20471 norm. Elk hesje uit de collectie van GOFLUO voldoet uiteraard aan deze vereisten.go fluo fluo fluobest fluo hesje kinderen

#5 Kijk naar je voorbijgangers!

Als laatste tip: toon voorbeelden in de praktijk. Ga het verkeer in met je kinderen en ga in gesprek, zonder de risico's te overdrijven. Merk gewoon terloops of samen op wanneer iemand wel of niet goed zichtbaar is. Zo leren ze de weg vanuit een ander perspectief te bekijken.

Doe zelf de test tijdens een avondwandeling zodat ze het verschil opmerken of maak een leuke tikok met je fluohesje in het donker. go fluo fluo fluobest fluo hesje kinderen

#6 Doe mee aan onze winactie.

Overtuigd of niet? Iedereen kan meedoen met onze winactie die vandaag van start ging: we geven ter gelegenheid van de #weekvandemobiliteit 2 fluo hesjes naar keuze uit de collectie van GO FLUO weg op onze instagram pagina. Voor je beide kinderen, voor jezelf en je mini, ... jij kiest. Go go go, meespelen kan tot 25 september 2022.Ontdek de volledige GO FLUO collectie >Article similaires