Inspiratie voor de gezelligste kinderkamer

12.01.2023

Elke ouder droomt er vroeg of laat van om zijn kleine hartendief een eigen kamertje te geven. Kinderkamers zijn het centrum van de wereld: daar waar de dag begint en eindigt, daar waar er wordt weggedroomd, gespeeld, geknuffeld, ... Misschien wil jij binnenkort aan de babykamer beginnen als je zwanger bent of ga je na de babyfase eindelijk beginnen aan dat eigen plekje voor je peuter. Iedereen wil een leuke kinderkamer ... maar niet iedereen weet hoe ze die moet stylen. Gelukkig zijn wij er om jou te helpen Bij De Kleine Zebra hebben we 15 jaar ervaring in woondecoratie, kinderspullen en baby musthaves, kamertjes inrichten is onze passie.

Wil je de mooiste babykamer of is je kinderkamer toe aan een update? We willen jou graag inspireren en tonen welke items er voor kunnen zorgen dat jouw kinderkamer een klein paradijsje wordt.kinderkamer inspiratie inrichten de kleine zebraHoe maak je de kinderkamer gezellig?Een gezellige kinderkamer ziet er voor iedereen ander uit. Er zijn natuurlijk enkele basis elementen die je zeker nodig hebt. We zullen beginnen bij de babykamer. Een kleine baby heeft vooral liefde nodig, de eerste maanden is het vaak niet meer dan slapen, eten, verschonen en weer even slapen. Misschien slaapt je pasgeborene tijdens het vierde trimester nog gewoon mee op de kamer, misschien langer. Maar wil je graag een eigen nursery dan is een wieg of ledikant vaak de basis van de kamer. Voeg daar een verschoonplekje bij met een zacht verzorgingskussen (liefst met een mooi printje natuurlijk), wat mandjes om alles een plek te geven en een mobiel om je kleintje af te leiden tijdens een luierwissel.

Boven de commode of verzorgingstafel kan je ook een wandrek hangen om eventueel een foto, eerste schoentjes of eye-catching deco items een plekje te geven. Dit geeft de kamer een persoonlijke toets.

Verlichting zet de sfeer: ook in de babykamer. Zorg voor een mooie hanglamp, eventueel een muurlamp naast het bedje of een stoel om te voeden, lezen, knuffelen én een nachtlampje. Een nachtlampje is onmisbaar tijdens een nachtelijke voeding, welgekomen als je een tutje zoekt of laatste keer wil kijken hoe je beebje droomt voor je zelf gaat slapen.

Als het bedje een plek heeft gekregen, de wandplank aan de muur hangt en de lampen branden is er nog 1 ding dat zeker niet mag ontbreken om het plaatje te doen kloppen: textiel. Bedlinnen van organisch katoen, een sierkussen in de tinten van de kamer of meubels en natuurlijk een (wasbaar) vloerkleed of speeltapijt, dat is leuker om op te zitten, kruipen en spelen.moodboard babykamer inspiratie kinderkamer inrichten de kleine zebra


1. Photobehang Ocean Large MIMI'LOU - 2. Stapelregenboog MUSHIE - 3.Klamboe Sienna Brown NOBODINOZ - 4.Rotan hanglamp Vayen KIDSDEPOT - 5.Stoffen slinger Majestic NOBODINOZ - 6. Houten letterbak Aske LIEWOOD - 7. Mobiel Lin Francais NOBODINOZ - 12.

Van babykamer naar romantische, stoere of genderneutrale kinderkamer?De kamer van je kindje groeit mee met je mini, wordt je kleintje groter dan veranderen aan de noden. Na de babyfase kan je hoekjes maken in de kamer naar de interesse van je kind bijvoorbeeld een gezellige cosy corner met speelmatrasje, een klamboeXL knuffeldieren en extra veel kussens of voor de grote speelvogels veel opbergmanden waar ze snel hun favoriet speelgoed kunnen terug vinden en afwisselen.

Met muurdeco kan je een babykamer makkelijk omtoveren tot een stijlvolle kinderkamer: met muurstickers, een fotobehang of leuke muurdecoratie die, nu je kindje wat groter is, perfect bij de interesse en voorkeuren van je kapoen aansluiten.moodboard kinderkamer inspiratie kinderkamer inrichten de kleine zebraEr zijn eindeloos veel mogelijkheden om je kinderkamer uniek en speciaal te maken voor je kleintje, wil je onze volledige collectie ontdekken klik dan op de button hieronder! Veel plezier met het inrichten van de kinderkamer, we hopen dat we je goesting hebben geven om erin te vliegen.

Shop alle woondeco >Te ontdekken