De Twistiti methode maakt kloklezen fun

16.09.2020

Wanneer gaan we eten? Wanneer komen we aan? Hoe lang nog tot we gaan slapen? Mama, hoe laat is het?

Kinderen leven niet volgens de klok, maar tegelijk speelt tijd toch een rol in hun leven. Vroeg of laat komt er een moment dat ze er interesse in krijgen en het gegeven tijd willen proberen vatten.

In deze blogpost willen we jullie graag voorstellen aan een kleurrijk Belgisch merk TWISTITI en hun magische methode om kinderen te helpen in het kloklezen. Hun uniek concept helpt kinderen vanaf 3 jaar kennis te maken met tijd en dit volledig op basis van hun eigen ontwikkelingsniveau.de kleine zebra twistitiKinderen zijn klaar om de klok te leren lezen als ze zich in de dag kunnen plaatsen, is het ochtend, middag of avond? Maar vaak hebben ze er al vroeger interesse voor en dan zijn klassieke uurwerken vaak net dat stapje te ver.

De TWISTITI methode biedt een duidelijk systeem om voeling te krijgen met tijd, klok lezen, uren en minuten. Tegelijk bevordert het de zelfstandigheid en leert het kinderen (toch eventjes) te wachten. Om het simpel uit te leggen ontwikkelde TWISTITI een uniek concept dat de oh zo ingewikkelde cijfers vervangt, zodat kinderen zich beter kunnen oriënteren in de tijd. Zo kunnen ouders in de loop van de dag gemakkelijker communiceren over wat er komen gaat en hoe de dag zal lopen.de kleine zebra twistiti”We komen aan als de grote wijzer op de kat staat.”De tijd leren en klok lezen is een ingewikkeld gegeven, dat vaak pas echt lukt rond de leeftijd van 6 tot 8 jaar. Tegelijk stellen de meeste kinderen zich al veel vroeger vragen over het verstrijken van de tijd. Op de Twistiti wijzerplaat zijn de 12 uren vervangen door 12 kleuren. De minuten staan in groepjes van 5 zoals op school, weergegeven door symbolen van leuke dieren. Zo leren de kinderen in hun eigen tempo de basisprincipes van het kloklezen. De leuke dieren en bonte kleuren geven vertrouwen en prikkelen meteen hun natuurlijke nieuwsgierigheid, ze willen meteen meer  weten en leren hoe het werkt.de kleine zebra twistiti kinderhorlogesde kleine zebra twistiti kinderhorlogesde kleine zebra twistiti kinderhorlogesJe kan dus starten met de dierenwijzerplaat of als je kind al wat ouder is de wijzerplaat met cijfers. Maar naast de methode zijn de kinderhorloges ook vooral super leuk dankzij de kleurrijke polsbandjes in verschillende stijlen en kleuren. Deze koop je apart aan én kan je onderling inwisselen. Zo kan je af en toe kiezen voor een nieuwe look of gewoon switchen naar gelang de rest van je outfit.

Deze polshorloges voor hippe, nieuwsgierige kiddos zijn het ultieme, praktische cadeau voor een verjaardag, communie of gewoon omdat je op zoek bent naar een uniek geschenk voor je hartendief.Ontdek de TWISTITI collectie >