Tetralove: waarvoor gebruik je muslindoeken?

22.06.2022

Hij staat pal bovenaan onze lijst met baby-essentials, een vaste waarde op iedere babyuitzetlijst en iedere ouder zweert erbij: hydrofiele doeken. Maar waar gebruik je ze nu precies voor? Eigenlijk kun je bijna beter vragen waarvoor je ze niet kunt gebruiken, zo handig zijn ze. Zowel voor thuis, als onderweg. Multifunctioneel en écht onmisbaar dus. Zorg er dus voor dat je altijd een stapeltje schone hydrofiele doeken in de kast hebt liggen en er altijd een paar in de luiertas zitten voor onderweg. Waarvoor je al die vrolijke doeken kunt gebruiken, vertellen wij je graag.tetradoekAls handdoekTussen die mini teentjes en vingertjes, plooitjes in de huid of achter die kleine oortjes … je baby afdrogen na badjestijd is zoveel fijner met een tetradoek dan met een dikke handdoek. Muslindoeken zijn erg zacht, dun, snel weer droog en komen in verschillende maten, perfect te gebruiken als baby-handdoek dus.tetradoekNa het voedenOeps, een boertje met wat extra’s bij! Na het voeden hou je je kindje best even rechtop zodat hij makkelijk een boertje kan laten. Soms geeft hij ook een beetje melk terug. Plooi de tetradoek dubbel en leg hem op je schouder als spuugdoekje. De stof neemt het vocht goed op. Zo blijven jouw kleren en die van je kindje schoon. Dat scheelt weer een wasbeurt!tetradoekAls dekentjeSlaapt je kindje in de buggy of maxicosi het liefst onder een dekentje? Supergezellig natuurlijk, maar in de zomer kunnen de temperaturen oplopen. Het dekentje vervang je simpelweg door een grote tetradoek. Even gezellig, maar een stuk minder warm!

Omslagdoek bij borstvoedingKies je voor borstvoeding? Gun jou en je kleintje wat privacy onderweg dankzij een tetradoek. Een hydrofieldoek is namelijk ideaal om je kindje en je borst wat af te schermen. Stop dus altijd een extra tetradoek in je luiertas, muslindoeken in XXL formaat zijn hiervoor het handigst!

KnuffeldoekjeNet omdat je de hydrofieldoeken zo vaak gebruikt voelen ze erg vertrouwd aan voor je kleine schattebout. Leg een knoopje in de tetradoek en voila: je hebt een lekker zacht knuffeldoekje. Voordeel van dit knuffeltje is dat je hem op 60° kunt wassen (bye bye vlekjes). En met die stapel muslindoeken heb je er een heleboel op reserve.

InbakerdoekMet het grote formaat hydrofiele doek kun je je kindje ook heel makkelijk inbakeren. Vooral pasgeboren baby'tjes kunnen dit heel erg fijn vinden. Door wilde en ongecontroleerde bewegingen met hun armpjes, maken ze zichzelf vaak wakker. Inbakeren voorkomt dat en geeft ze een veilig en geborgen gevoel. Net als in mama’s buik. Fijn voor je mini mensje's nachtrust, maar ook voor die van jou!

Op het verzorgingskussenAls je op verplaatsing je hartendiefje wilt verschonen, is het fijn om jouw tetradoekdoek op het verzorgingskussen te leggen. Zo weet je zeker dat het perfect schoon is en bescherm je het kussen tegelijkertijd tegen eventuele ongelukjes. Gaat er iets naast, dan hoef je niet het hele matje te wassen, maar alleen de doek.

Een tweede levenIs je kindje inmiddels groter vraag je je af wat je nu met die grote stapel hydrofiele luiers moet doen? Gooi ze niet weg, maar geef ze een tweede leven door ze te gebruiken als stof- en poetsdoek. Lekker duurzaam!

Onze favoriete tetradoeken vind je bij: Mushie, Camcam Copenhagen, Liewood, Fresk, Ferm Living, Filibabba, … Met een leuke print, in een felle of juist neutrale kleur, groot of klein, is keuze zat. Maar van keuzestress geen sprake, deze multifunctionele wonders zijn zo handig dat je er van elks eentje in huis wilt hebben.

Ontdek onze tetradoeken >