Hoera voor dit uniek babyspeelgoed sinds 1961

25.05.2019

sophie la giraf sinds 1961 babyspeelgoed bijtspeeltje

Hoera ... Sophie de Giraf wordt vandaag 58 jaar en is nu ook beschikbaar bij de Kleine Zebra! Dubbel feest!

Onze vriendin Sophie grijpt de aandacht van kleine babyhandjes en mondjes sinds 1961.

Op 25 mei 1961, de dag van Heilige Sophie, zag ze voor het eerst het levenslicht en aan deze dag heeft ze ook haar naam te danken. In die tijd waren er enkel boerderijbeestjes en huisdieren figuurtjes op de markt voor kinderen. De 'exotische' Sophie viel dus direct op en niet alleen omwille van haar looks.

Ouders herkende meteen de voordelen van dit flexibel babyspeeltje, dat al snel een must werd voor hun baby. Als de eerste tandjes kwamen piepen was Sophie de Giraf er om verlichting te bieden. En simpelweg door mond-aan-mond reclame werd deze giraf bekend over heel de wereld. Tot op de dag van vandaag wordt Sophie op een traditionele wijze vervaardigd, een proces dat bestaat uit meer dan 14 manuele handelingen.

met de hand gemaakt in frankrijk sophie de giraf

Dit uniek en fel bekroond babyspeeltje is niet alleen super populair is bij kleine baby's over heel de wereld maar ook bij hun ouders. En ondanks haar leeftijd wordt deze vrolijke lachende dame met lange poten en nek nog steeds op dezelfde manier gemaakt. Op dat vlak is ze zeker niet verouderd. Deze baby-musthave wordt sinds jaar en dag in Frankrijk gemaakt uit 100% natuurlijk rubber. Elke Sophie is uniek, want ze worden stuk voor stuk met de hand gemaakt, afgewerkt en beschilderd. Ze is tijdloos en spreekt generatie na generatie tot de verbeelding.

Ontdek meer over het productieproces van Sophie de Giraf in onderstaand filmpje.

Nog steeds hetzelfde, zelfs na 58 jaar ...

Helemaal gemaakt uit natuurlijk rubber van de Hevea boom én na 58 jaar nog steeds traditioneel met de hand gemaakt en geschilderd: Sophie de Giraf is een heerlijk eerste babyspeeltje dat alle zintuigen aanspreekt en in de smaak valt vanaf ongeveer 3 maanden. Dankzij het natuurlijk rubber is deze gekke giraf niet alleen lekker flexibel, ze is ook helemaal veilig om in het mondje te steken, vrij van BPA en andere toxische stoffen.

Sophie de giraf uniek natuurlijk babyspeelgoed

Deze speelgoedgiraf spreekt alle 5 de zintuigen van je kleintje aan. Als ze klein zijn en de tandjes komen door houden ze ervan alles in hun mond te steken. Het is je baby's manier om de wereld rondom hem te ontdekken. En daar komt Sophie perfect van pas, met de verschillende texturen, lange benen, korte oortjes, grote open mond, ... echt alles mag geproefd en ontdekt worden. De lange benen zijn ideaal om zelf de achterste tanden te bereiken en te kauwen om de pijn te verzachten. Daarnaast is ze prachtig om naar te kijken. Baby's houden van duidelijk contrasten en vrolijke kleuren, de vlekken van de vrolijke giraf vallen op en haar blozende kaakjes geven je een instant smile op je gezicht. Elke giraf is bovendien uniek omdat ze stuk voor stuk met de hand worden beschilderd. Kleintjes hebben in het begin geen controle over hun bewegingen, één van de eerste dingen die ze leren is grijpen. Door de lange nek en grote poten is dit speeltje perfect voor grijpende handjes en past ze perfect in kleine handjes. Als je er zachtjes in knijpt maakt ze een piepend geluid dat al snel vertrouwd zal klinken voor jouw hartendiefje. De unieke geur van het natuurlijk rubber zorgt ervoor dat je kleintje haar snel zal herkennen. Zelf nog voor ze goed kunnen zien herkennen baby's meteen de geur van hun vertrouwd speeltje.

babyspeelgoed bijtspeelgoed baby's populair natuurlijk sophie la girafe

Hoe vaak je kleintje Sophie de Giraf ook 'opeet' je kan dit natuurlijk rubberen speeltje perfect proper houden met een vochtige doek, kijk hieronder naar het filmpje met eenvoudige instructies om het favoriete babyspeeltje lekker proper te houden:

Om het allemaal nog leuker te maken komt Sophie de Giraf verpakt in een mooie geschenkdoos gemaakt uit gerecycleerd karton en met een mooie katoenen strik rond. Daarnaast zijn er ook tal van geschenk- en cadeausets verkrijgbaar met bijtringen, knuffeldoekjes, sleutelhangers, herinneringszakjes, speelblokken, kinderservies ... ideaal als kraamgeschenk of cadeau bij een babyborrel. Sophie de Giraf is een perfect eerste vriendje voor elke baby. Leuk om te geven én te krijgen!

sophie_la_girafe_de_giraf cadeauset kraamcadeau

Maak kennis met deze vrolijke Giraf en de leuke cadeausets uit de hele Sophie de Giraf-collectie hier >