Nieuw bij de Kleine Zebra: Plan Toys!

04.12.2017

Wat zijn we trots op de nieuwste toevoeging in onze webshop: Plan Toys! Een prachtig merk met een collectie houten speelgoed dat stuk voor stuk duurzaam wordt ontworpen en geproduceerd. Niet alleen lief voor kleintjes maar ook voor de planeet!

PLAN TOYS DUURZAAM SPEELGOED

Al meer dan 30 jaar ontwerpt en produceert Plan Toys speelgoed met veel respect voor kinderen en de natuur. In hun atelier in Thailand ontwerpen ze innovatief en educatief speelgoed samen met onderwijsdeskundigen en designers, zo slagen ze er keer op keer in om te tonen dat het mogelijk is om kwaliteit en duurzaamheid met elkaar te combineren zonder dat het nog maar een beetje minder leuk wordt.

Elk stuk uit hun collectie wordt in hun eigen fabriek gemaakt. Er wordt geen productie aan onderaannemers uitbesteed. Daarmee hebben ze volledige controle over de gebruikte materialen en toegepaste technieken. Het hout dat ze gebruiken is 100% ecologisch en gemaakt van rubberbomen die niet langer rubber produceren. Om het hout puur te houden, worden in de jaren voor de kap geen chemische meststoffen gebruikt.

Verder wordt het hout gekleurd en afgewerkt met ecologische pigmenten. Dat is niet alleen veilig voor kinderen maar opnieuw goed voor het milieu. Alle kleurstoffen en verf zijn op waterbasis. Voor het maken van hun unieke houten badspeelgoed maken ze gebruik van de takken van oude rubberbomen en het afval dat overschiet na het maken van het basis houten speelgoed, dat wordt versnipperd en verwerkt tot Planwood. Het is een erg sterk materiaal en de prima grondstof voor hun unieke ontwerpen tot leven te laten komen. Wat er dan nog overschiet wordt gebruikt om de fabriek te verwarmen en de machines te laten draaien.

Niets wordt verspild, alles wordt verwerkt tot ... nog meer speelgoed!

duurzaam planlifestyle collectie

Het speelgoed van Plan Toys inspireert en prikkelt de fantasie van elk kind, het ondersteunt de fysieke en intellectuele ontwikkeling. Ze hebben toffe dingen voor elke ontwikkelingsfase van 0 tot 5 jaar, de speelfuncties worden aangepast aan de leeftijd van het kind en moedigt sociale interactie en spontaan leren aan.

Naast het maken van prachtig speelgoed steunen ze vele ecologische en sociale projecten in de regio. Zo helpen ze om het natuurlijk evenwicht te herstellen met een herbebossingsprogramma, zetten ze zich in voor mindervaliden met een werkgroep die speelgoed bedenkt voor kinderen met een mentale of fysieke handicap. Dit prachtig merk dat zich inzet voor een duurzaam milieu en toekomst van de planeet mocht dus zeker niet ontbreken in onze collectie.

plan toys speelgoed

Ontdek het prachtige assortiment houten speelgoed en uniek badspeelgoed om naar hartenlust mee te spelen en te ontdekken. Het zal snel je kleintje zijn hart, en het jouwe, stelen! Wij zijn in ieder geval helemaal verkocht.