Oog in oog met de natuur dankzij Terra Kids

16.05.2022

terrakidsDaar is de zon, het ideale moment om je kleintje te laten genieten van de schoonheid van de natuur. De wondere buitenwereld draagt bij tot het aanwakkeren van de nieuwsgierigheid van je kleine ukkepuk. Maar waarom is het belangrijk de nieuwsgierigheid van je kind te stimuleren?

Je hoeft maar te kijken naar een baby die begint te kruipen om te beseffen dat we van nature weetgraag zijn. Het is dankzij deze nieuwsgierigheid dat kinderen de wereld rondom hen leren kennen. Rond de leeftijd van vier jaar zullen kleintjes meer belangstelling tonen voor het ene onderwerp dan voor het andere en zullen zij hun favoriete onderwerpen of zelfs passies ontdekken.terra kidsAl spelend leren en ontdekkenAls ze opgroeien, zullen kleintjes blijven leren en dit zal des te leuker zijn als ze gemotiveerd worden door hun nieuwsgierigheid, want als het onderwerp hen interesseert (als het hun nieuwsgierigheid opwekt), zullen ze gemakkelijker en sneller leren en zullen ze wat ze geleerd hebben langer onthouden...Terra kidsMet dit in gedachten heeft het Duitse merk Haba de Terra Kids lijn gecreëerd, speelgoed dat nieuwsgierige avonturiers uitnodigt hun omgeving te ontdekken terwijl ze genieten van de voordelen van buitenspelen (en dat zijn er veel, zoals hier wordt uitgelegd!). Het is belangrijk dat je kleine kapoen (zichzelf) vragen blijft stellen, omdat het op die manier leert zelf na te denken en zo zijn skills steeds verbetert.

Met vrienden is beter dan alleen. Ervaren in de praktijk is zo veel leuker dan alleen theorie. En buitenspelen is beter dan binnen... Bij HABA, hebben ze het begrepen! En zo zijn al deze ideeën samengevat in twee woorden: Terra Kids. De producten in deze populaire serie stimuleren beweging, ontdekken en avontuur in de natuur. Ze bieden eindeloos buitenspeelplezier.Terra kidsDe natuur als uitsvalsbasisOnderzoeken, experimenteren, bouwen, proberen te begrijpen hoe dingen werken... het zijn allemaal stimulerende en vormende activiteiten om de leergierigheid van je kleine kapoen te lessen en hem in staat te stellen de wereld om hem heen te begrijpen en, waarom niet, nieuwe passies te ontdekken.

Hoe vliegt een vlieger? Hoe bouw ik zelf een vogelkastje? Wat is er nodig om een vuur aan te steken zonder aansteker of lucifer? Hoe werken magneten? Snel, mijn verrekijker om dieren te observeren! Wat als ik iets zou maken met mijn eigen gereedschap? Maar hoe doe ik dit en waar moet ik beginnen? De vragen zijn eindeloos, de antwoorden vind je samen met deze collectie avontuurlijk buitenspeelgoed!Terra kidsIs jouw kleintje een stoere kampeerder? Of heeft je mini zin om alle geheimen van de natuur te ontdekken? Wilt je schattebout zijn creativiteit volledig laten gaan? Dan is deze collectie van Haba het ideale geschenk! Misschien wel een leuke cadeau-inspiratie voor een aankomende verjaardag of communie...

Ontdek de Terra Kids collectie by Haba >