Creatieve spelletjes om te spelen als je je verveelt!

11.09.2023


Creatieve spellen om thuis te doen zijn een uitstekende manier om de tijd door te brengen terwijl je je verbeelding ontwikkelt. In dit artikel zal De Kleine Zebra een verscheidenheid aan handwerkactiviteiten en gemakkelijk te realiseren spellen presenteren, met weinig of zelfs helemaal geen materiaal nodig :-)Wat kun je doen als handwerkactiviteit?


Of je nu alleen bent, met familie of vrienden, onze ideeën zullen je plezier bezorgen terwijl je je artistieke kant laat zien. Dus pak je penselen, scharen en verbeeldingskracht en bereid je voor om je onder te dompelen in de wonderlijke wereld van creatieve spellen!Spelletjes om op papier te spelen: aquarel, schilderen...


Een van de meest ontspannende en creatieve activiteiten die je thuis kunt doen, is schilderen en aquarelleren. Met de schilderset van Moulin Roty, de penseelpennen van DJECO en de magische markers & potloden van Tiger Tribe heb je alles wat je nodig hebt om je verbeelding de vrije loop te laten. Je kunt abstracte kunstwerken maken, prachtige landschappen of zelfs gepersonaliseerde wenskaarten voor je dierbaren. Het is een perfecte activiteit voor alle leeftijden, van peuters tot volwassenen, en het vereist slechts weinig materiaal. Bereid je papier, penselen en kleurenpalet voor en laat je creativiteit stromen!


marqueurs magiques pour enfant de tiger tribeTekenen & kleuren: eenvoudige activiteiten om thuis te doen!


Tekenen en kleuren zijn tijdloze activiteiten die iedereen aanspreken. Voor kinderen zijn het magische kleurboek van Konges Slojd, de kleurposters van Meri Meri en de reuzenkleurplaten van Moulin Roty uitstekende keuzes om hun creativiteit te stimuleren. De "How to draw?" sets van Tiger Tribe en de tekenborden van Jaq Jaq Bird bieden ook eindeloze mogelijkheden om alles te tekenen wat je maar kunt bedenken. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, maar dragen ook bij aan de ontwikkeling van hand-oog coördinatie en concentratie.


posters à colorier de meri meriCreatieve workshops om thuis te doen: onze DIY-kits!


Voor doe-het-zelvers zijn DIY-kits een perfecte manier om plezier te hebben en tegelijkertijd nieuwe vaardigheden te leren. De bouwpakketten van 4M, het kurken bootje om te bouwen van HABA en de DIY-kits van DJECO stellen je in staat om je eigen unieke objecten te creëren, of het nu gaat om een kartonnen vliegtuig, een kurken boot of zelfs handgemaakte sieraden. Deze kits zijn ontworpen om eenvoudig in elkaar te zetten, zelfs voor beginners, en zijn perfect om je creativiteit en gevoel van voldoening te stimuleren.Wat kun je thuis doen?


Als je thuis bent, heb je geen geavanceerd materiaal nodig om plezier te hebben met handwerkactiviteiten. Spelletjes om thuis te doen zonder extra materiaal, zoals knippen en plakken, zijn perfect om te werken met de spullen die je al hebt. De "Doos om te creëren" van DJECO, de "Kleur. Monteer. Speel." kits van DJECO en de mozaïekkaarten van Janod zijn uitstekende opties voor eenvoudige en leuke knutselprojecten. Je kunt wenskaarten, kamerdecoraties of zelfs sieraden maken met alleen gekleurd papier, kralen en draad.Eenvoudige kartonnen spellen om te maken: maak je eigen poppenhuis :-)


Als je kartonnen dozen thuis hebt, heb je al alles wat je nodig hebt om je eigen poppenhuis te maken. De kits om poppenhuizen te maken van DJECO en het kartonnen poppenhuis om te bouwen van Het Muizenhuis met bijbehorende stickers zijn perfect om deze creatieve gedachte tot leven te brengen. Je kunt de kamers decoreren, zelfgemaakte meubels toevoegen en verhalen verzinnen voor je poppen. Het is een leuke activiteit die ook narratief denken en verbeelding stimuleert.


maison de poupées en carton DIY de Het MuizenhuisOns eenvoudige creatieve idee om te doen: creatief zijn met bloemen uit de tuin


Als je een tuin hebt, heb je een schat aan inspiratie binnen handbereik. Je kunt je eigen bloemenpers maken met behulp van zware boeken om de bloemen die je plukt plat te drukken. Of, eenvoudiger nog, kies voor de bloemenpers van Moulin Roty. Als je bloemen eenmaal gedroogd zijn, kun je ze gebruiken om stickers, boekenleggers, muurdecoraties of zelfs gepersonaliseerde wenskaarten te maken. Het is een unieke en creatieve manier om een stukje natuur naar binnen te brengen.


presse fleurs de Moulin RotyKleine thuisactiviteiten voor het gezin...


Wanneer je op zoek bent naar leuke activiteiten om met het gezin te delen zonder extra materiaal te hoeven kopen, is verbeelding je beste vriend. Hier zijn drie eenvoudige spelideeën die alleen je creativiteit en enthousiasme vereisen:

  1. Mimespel: Het mimespel is een hilarische activiteit die het hele gezin kan vermaken. Ga in een kring zitten en wijs elk lid van het gezin om de beurt toe om een woord, een uitdrukking of een situatie uit te beelden zonder woorden te gebruiken. De andere gezinsleden moeten raden wat de mimiek voorstelt...

  2. Verhaal met meerdere handen: Verzamel rond een notitieboek of een computer en creëer samen een verhaal met meerdere handen. Iedereen voegt om de beurt een zin of een alinea toe aan het lopende verhaal. Laat je verbeelding de vrije loop en zie waar het verhaal naartoe gaat. Je kunt kiezen voor een specifiek thema of je creativiteit de vrije loop laten. Aan het einde heb je een uniek en leuk verhaal, gemaakt door het gezin!

  3. Het getekende verhaal: Voor dit spel pak je een vel papier en begin je een verhaal door de eerste scène of het eerste personage te tekenen. Geef het tekenvel vervolgens door aan de volgende speler, die het verhaal voortzet door middel van een nieuwe tekening. Ga zo door totdat het verhaal is voltooid. Dit kan leiden tot onvoorspelbare en boeiende verhalen, omdat iedereen zijn eigen visie aan het verhaal toevoegt.


crazy sticks jeu d'adresse de Janod


En als je geen zin hebt om te veel na te denken, kun je kiezen voor het schaakspel van Vilac, het behendigheidsspel Crazy Sticks van Janod, het zoek-en-vindspel van Moulin Roty, het geheugenspel van Mudpuppy, de kleine kaartspellen van DJECO... en nog veel meer! Deze spellen zijn perfect om quality time door te brengen met het gezin, de banden te versterken en dierbare herinneringen te creëren :-)Verveling maakt geen schijn van kans wanneer je zoveel creatieve opties binnen handbereik hebt! Creatieve spelletjes om thuis te doen bieden een uitstekende kans om je verbeelding de vrije loop te laten, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en quality time door te brengen met je familie. Of je nu van schilderen, tekenen, knutselen of bordspellen houdt, er is een creatieve activiteit voor iedereen. Dus neem de tijd om te ontspannen, plezier te hebben en je creativiteit te laten bloeien!AL ONZE CREATIEVE ARTIKELEN >

Te ontdekken