Sorteren

Het Muizenhuis is met de hand gemaakt door kunstenares Karina Schaapman. Ze bouwde in 2018 handmatig het eerste huis met kartonnen dozen en afvalmateriaal. Karina wilde een kinderboek maken. Niet met illustraties, maar met echte foto’s van scènes uit één met de hand gemaakt 3D miniatuurhuis voor muizen. Het verhaal van Sam en Julia sluit perfect aan bij de verbeelding van kleine kinderen. 

In Het Muizenhuis
...ben je veilig
...is nieuwsgierig de norm
...is anders niet eng
...zorgen we voor elkaar 

Het huis van Julia is gebaseerd op het appartement van de achtjarige Karina en haar moeder. Dit huis vol liefde en creativiteit is de basis van Het Muizenhuis. Het originele muizenhuis is drie meter hoog en twee meter breed. In 2011 was het zover; Karina’s droom werd werkelijkheid. Haar Muizenhuis werd gefotografeerd en het eerste kinderboek werd uitgegeven. Inmiddels zijn er al zeventien boeken en is het originele Muizenhuis een museumstuk.

Wereldwijd succes

Ondertussen is Het Muizenhuis is uitgeroeid tot een familiebedrijf en een succes over heel de wereld. De boeken werden reeds vertaald in 27+ talen. Naast de boeken heeft Het Muizenhuis ook een unieke reeks knutselspullen om een eigen muizenhuis te bouwen. De verhalen naspelen kan natuurlijk ook met de knuffelmuizen van Sam, Julia, Ella en Opa Zeeman.

Houd je van authentiek en creatief speelgoed met een vintage twist? Je hebt het gevonden! 

Toont 1 - 31 van de 55 items

Toont 1 - 31 van de 55 items