Do you feel the love? 14 top-ideeën voor Valentijn met kinderen

18.01.2023

Het lijkt nog ver weg, maar een goede planning is alles. Half februari vieren we weet het feest van de liefde: 14 februari = Valentijn. Fan of geen fan: valentijn met kindjes is 100% fun en 100% niet cheezy. Wie loopt er immers niet over van liefde voor zijn of haar kroost - toch het merendeel van de tijd niet? :-)

Hier volgend onze valentijnsdagideeën geïnspireerd op de leefwereld en de liefdestaal van kinderen.valentijn met kinderen ideeënValentijn vieren met je kleinste hartendief: 14 top-ideeënOne, two, three, four, tell me that you love me more… Liefde toont zich in verschillende vormen. Valentijnsdag is het perfecte excuus om de voorkeuren van je kind te herkennen en te gebruiken om jullie band te versterken. Laat de kleintjes de liefde voelen via lieve zelfgemaakte kunstwerkjes, cadeautjes met hartjes of zelfgemaakte baksels - van wakker worden met (verrassend eenvoudige) dino pannenkoeken voor ontbijt tot het bedenken van een familiehanddruk of een armband met liefde zelfgemaakt door je peuter.

Hier volgen 14 ideeën om Valentijn te vieren en de band met je mini('s) te versterken.
1/ Zeg het met kralen

Jawel: kralen. Zeg het met kralen. Valentijnsdag is een prima match met knutselfans. Cadeaus geven met liefde in één ding maar zelfgemaakte cadeaus dat is past echt scoren ;-) Perfect om kinderen aan het werk te zetten en ze kunstwerkjes te laten maken voor die je ook wilt dragen, zoals een kleurrijke parelsets van SOUZA FOR KIDS, de DIY knutselsets van DJECO en voor de kleinere kinderen houten kralen van PLAN TOYS.

2/ Schrijf een liefdesbrief

Van leuke rijmende gedichten tot een stiekeme liefdesbriefjes (voor mama? of papa?) met de super schattige postcardsets van TIGER TRIBE kan je eindeloos veel briefjes schrijven, in de set zit zelf eens pennetje. Wil je wat meer kleur of zelfs glitters, neem er dan een setje glitterpennen bij.

valentijn met kinderen ideeën3/ Vertellen met liefde

Vertel ze een verhaal over de dag waarop ze zijn geboren of hoe jullie waren als kind. Om een favoriet familieverhaal te vereeuwigen kan je een schriftje maken met grappige uitspraken of een favoriet familieverhaal vereeuwigen. Een nieuw dagboek is perfect voor kinderen die hun eigen verhalen willen gaan schrijven.


4/ Sweets for my sweet


Een verrassend Valentijnsontbijt is altijd een goed idee, met liefde gemaakt en geserveerd in je favoriete PJ's onder een feestelijke Valentijnsbanner of -ballon. Zelfgebakken cupcakespannenkoeken of taart op taartstaanders: liefde gaat weldegelijk door de maag!

Maak koekjes om na schooltijd samen te versieren. Of gebruik de hartvormige cookie cutter om de boterhammetjes van je mini een liefdevolle toets te geven en je kind te verrassen als ze over de middag hun lunchbox openen.

valentijn met kinderen ideeën

5/ Valentijn etentje met iedereen

Je hoeft niet op date te gaan om te genieten van een heerlijke maaltijd boordevol liefde. Wij hebben prachtige hartvormige bordjes, servieten en zelfs ballonnen om te zorgen voor de juiste sfeer en Valentine mood.

6/ Little sign of love


Zet een hart op hun mouw. Borduur een motief of bijnaam op een trui, sweatshirt of jas als reminder dat je altijd aan hen denkt. DIY het met kettingsteek in hun favoriete kleur garen. Niet zo een DIY'er? Check dan zeker onze selectie Pins & patches.

7/ Knuffels, knuffels, knuffels

Kinderen houden van knuffels. Echte knuffels en zachte knuffels. Heb je nog plek in je knuffelcollectie of voel je wel iets voor een nieuw knuffelvriendje? Dan hebben wij één place to be: onze knuffelcollectie! Van slaapknuffels, over muzikale knuffels tot XL knuffeldieren.

8/ Home spa?

Ga voor een dagje spa met je mini's: een badje nemen en daarna in je badjas nagels te lakken met kindvriendelijke nagellak of een setje kinder make-up.valentijn met kinderen ideeën9/ Voor de liefde voor mooi kinderboeken

Kruip in je pyjama's samen onder een dekentje en lees een stukje uit de favoriete kinderboek zoals Opvrolijkvogeltje. Een boek dat spat van de liefde en super cute beelgrapjes. Of Een doosje vol liefde, een aandoenlijk kinderboekover lieve cadeautjes en te lekkere chocolaatjes. Meer prentenboeken in onze leeshoek >

10/ Dans, dans, dans

Liefde zit hem ook in dingen samen doen. Verzin een geheime familieh anddruk of dans samen. Of je het op Tik Tok post is aan jou.


11/ Hartjesjacht

Dit is eentje om samen te doen met het hele gezin. Knip zoveel hartjes als je maar zelf wil uit gekluerd papier en hang ze op verschillende plekken in huis. Naast fijne versiering kan je een zoektocht houden om zoveel mogelijk hartjes te vinden. Zijn je kinderen al wat ouder schrijf er dan een liefdevolle boodschap of of geen ze een pen en laat ze zelf iets schrijven. Kost niets, behalve heel veel liefde.

12/ Ga samen knutselen

Met de juiste knutselset kan je een fijne Valentijnsactiviteit verzinnen die zelfs peuters kunnen doen. Van glitterplaatjes tot grote kleurplaten van MERI MERI. Je kleintjes zullen dol zijn op deze DIY sets van DJECO waar je samen aan kan werken: van je eigen stamboom tot een retrochic bloemstuk, of vriendschapsarmbandjes maken met de knutselsets vol parels en rijgplezier.


13/ Gezellige avond

Kinderen zijn dol op gezelligheid: plan een spelletjesavond met onze leuke gezelschapspellen, maak samen een familiepuzzel of kijk gezellig van onder een dekentje een romantische kinderfilm. Gezelligheid troef en na al dat leuks en als de mini's in bed liggen kunnen jullie nog gezellig genieten in de zetel van elkaar ... of de rust :-)valentijn met kinderen ideeën14/ Hartige cadeautjes


Cadeautjes krijgen is altijd leuk, ook tijdens Valentijn. Alleen maar hartjes voor originele cadeaus voor kinderen zoals een mooie Favourite vaas van DESIGN LETTERS, emailen haarspeldjes met hartjes, hartvormige tasje, een dekentje met gouden hartjesprint, tutjes met hartjeseen Love banner of ... Heel wat meer Valentijnscadeau-ideeën in onze feest categorie.Bekijk onze Valentijn categorie in de webshop voor meer manieren om het te vieren van de liefde! Love, team De Kleine Zebra.HAPPY VALENTIJN >
Te ontdekken