Vandaag ... lezen we een boek natuurlijk!

28.12.2018

De kerstvakantie zit vol drukke feestjes en leuke uitstapjes maar soms kan het ook fijn zijn om samen met onze kinderen de natuur in te trekken. Om samen op ontdekking te gaan, te beleven en daar niet alleen lekker rondspringen, maar ook hun ogen en oren de kost geven. Want hoe meer je ziet, hoe leuker het wordt in de natuur.

Maar hey: wist je dat ... je hiervoor zelfs de deur niet uit moet? Kruip gewoon rustig samen in de zetel, met een goed kinderboek. Want wat is er heerlijker dan samen een prachtig boek te bekijken, je te verwonderen  over de natuur, de planten, dieren van dichtbij en ver weg. Vreemde beesten, bedreigde diersoorten. Een wereld waar je steeds meer over te weten wil komen. Gewoon vanuit je cosy sofa?

We hebben een hele collectie boeken over de gekste beesten - groot en klein - en de mooiste natuur, die een lust zijn voor het oog. De tijd dat natuurboeken saai waren ligt dus echt wel ver achter ons. Wij worden in ieder geval erg blij van deze super mooie boeken die wij met veel plezier in onze collectie staken. En stellen graag 10 fantastische boeken over de meest onverwachte beesten en planten aan jullie voor. Klaar?

1/ Boeiend boek - Het dierenboek

Maak een fascinerende reis door het dierenrijk en kom alles te weten over de geschiedenis van het leven op aarde. In elk hoofdstuk komt een andere dierensoort aan bod: ongewervelden, vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren. De soorten worden in volgorde van de evolutie voorgesteld, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het dierenrijk zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Van dit wondermooi boek - dat vast prachtig staat op jullie boekenplank - is ook een opvolger verschenen Het Plantenrijk en een geweldig doe-boek Het leukste dierenboek als je liever op tekenavontuur gaat.

het dierenrijk leuk educatief kinderboek

2/ Bijzonder weetjesboek - Springende pinguïns en lachende hyena's

Als een kameel kwaad wordt, kotst hij groen maagslijm over je heen.Een giraf kan zijn eigen oren schoonlikken. Een luiaard beweegt zo langzaam dat er groene algen tussen zijn haren groeien. Zelfs een blinde kameleon neemt de kleur van zijn omgeving aan.

Auteur Jesse Goossens vertelt de meest merkwaardige, grappige, bizarre, ongelooflijke, vieze en vreemde feiten over vijftig uiteenlopende dieren. Op haar eigen onnavolgbare wijze illustreert Gouden Penseel-winnares Marije Tolman de weetjes in vijftig grote kleurige prenten.Bij iedere illustratie schiet je in de lach. Ze weet de dieren neer te zetten zoals je ze nog nooit hebt gezien. Maar de feiten zijn allemaal waar...
Na het lezen en bekijken van 'Springende pinguïns en lachende hyena's' is geen dier nog hetzelfde. Een onvergetelijk feestelijk dierenboek. Zo zag je de dieren nog nooit!

weetjesboek tof kinderboek dieren

3/ Dikke paperback: 321 superslimme dingen die je moet weten over dieren

De ultieme weetjes-encyclopedie over dieren vol wist-je-dat'jes.
Bijvoorbeeld: Wist je dat ottermoeders de hand van hun kleintjes vasthouden wanneer ze slapen? Zo lief! Raven de kreet van een bevriende raaf herkennen? Echte vrienden! Slangen kunnen ruiken met hun tong? Zou je dat ook willen kunnen? Witte haaien drieduizend tanden hebben? Zouden ze ook naar de tandarts moeten? Lees dit boek uit en dieren hebben geen geheimen meer voor jou.

weetje encyclopedie voor kindjes boekentip

4/ Flapjesboek- Dieren

Ook de allerkleinsten kunnen mee in de zetel kruipen en gezellig samen lezen, zoals in dit boekje met flapjes van Lannoo. Dit is een bijzonder kartonboek met flapjes in retro-look. Ontdek op een leuke manier het dierenrijk met je peuter en benoem de dieren. Er staan ook nog andere opdrachtjes in het boek. Iets voor jou?

flapjesboek kindjes dieren

5/ Wondermooi prentenboek - De blauwe vinvis

Alle raarste maar waarste feiten over het grootste dier ter wereld!
De blauwe vinvis is het meest bijzondere beest dat er bestaat. Hij kan wel dertig meter lang worden - net zo lang als een vrachtwagen, een graafmachine, een boot, een auto, een fiets, een motor, een busje en een tractor achter elkaar.
Zijn bek is zo groot dat er wel vijftig mensen in kunnen staan. Gelukkig eet een blauwe vinvis geen mensen... En een babyvinvis drinkt bijna tweehonderd liter moedermelk per dag. Niet gek dat hij ieder uur meer dan vier kilo zwaarder wordt.

Jenni Desmond vertelt de meest wonderlijke feiten over de blauwe vinvis en maakt daar de prachtigste illustraties bij. De blauwe vinvis is een prentenboek om bij weg te dromen én om je spreekbeurt over te houden.

de blauwe vinvis wondermooi prentenboek voor kinderen

6/ Groot weetjesboek - Het buitengewone beestenboek

Waarom huilen wolven eigenlijk naar de maan? Lachen hyena's de hele tijd? En waarom houden neushoorns zo van modder?

Dit fijne weetjesboek, van Yuval Zommer, gaat over… BEESTEN! En is de opvolger van het succesvolle Bijzondere Beestjes Boek. Een instant hit! Er is ook een Het Buitengewone Beesten stickerboek, hiermee kan ieder nieuwsgierig kind zelf aan de slag. Het stickerboek zit vol leuke weetjes, opdrachten en spelletjes met als kers op de taart maar liefst 500 herbruikbare stickers. Vast een groot succes, ook bij jouw kroost.

buitengewoon beestjesboek tof boek voor kinderen

7/ Guitig prentenboek - Een afspraakje in het bos

Dieren komen natuurlijk ook gewoon voor in leuk leesboekjes om voor te lezen. En dat hoeft vast en zeker niet alleen voor het slapen gaan. Bouw een kamp en zet jullie samen gezellig neer voor dit humoristisch verhaal over een niet voor de hand liggend duo. Een geestig prentenboek is een samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos.

https://www.kleinezebra.com/guitig-prentenboek-een-afspraakje-in-het-bos--5541.html

8/ Magisch boek - Naturama

Of ga je voor een magisch boek? In dit prachtig natuurboek zitten maar liefst 180 fascinerende dieren maar ook: een magisch kijkglas! Als je door de verschillende kleurfilters kijkt en ontdek je stuk voor stuk een wonderlijke wereld die nooit slaapt. Dagdieren zoals de berggorilla, de bosolifant en de trompetvis. Verschillende leefomgevingen: jungles, oceanen en bossen en tot slot de nachtdieren waaronder het dwergnijlpaard, de sneeuwstormvogel en de Bengaalse tijger.

naturama magisch boek met kijkglas

9/ Leerrijk prenten- en weetjesboek - Rivieren

Wist je dat een nijlpaard eigenlijk over de rivierbodem loopt in plaats van te zwemmen? Wat is het grootste meer ter wereld?
In welke rivier gaan al eeuwen lang mensen op zoek naar de legendarische Mokole Mbembe?
Ga op een adembenemende reis langs de belangrijkste rivieren ter wereld. Van de Nijl tot de Amazone, van de Mekongdelta tot de Mississippi en van de Donau tot de Thames, vaar je mee?

rivieren boek over de natuur voor kinderen

10/ De grote dierenatlas - Van Alaska tot de Zuidpool

Afsluiten doen we met een echte atlas speciaal voor nieuwsgierige dierenliefhebbers. Bij dit dierenatlas hoort een gratis app met wel 100 dierenfilmpjes. Wat is het kleinste of grootste dier? Het meest gekke, bijzondere of angstaanjagend? Snel die hele atlas doorlezen. Wedden dat je de kapoenen een hele lange tijd zoet kan houden? Edutainment op z'n allerleukst!

deiren atlas voor kids

Helemaal gebeten om te lezen? Bekijk dan gerust heel onze boeken collectie. Want wij zijn nog lang niet uitgelezen!