Een geweldige kennismaking: originele educatieve spellen :-)

30.08.2023


De terugkeer naar school komt snel dichterbij en wat is er beter om onze kleintjes voor te bereiden dan ze onder te dompelen in de fascinerende wereld van educatieve spellen? De Kleine Zebra, jouw partner in kwaliteitsspeelgoed, presenteert een buitengewone selectie educatieve spellen voor alle leeftijden. Ontdek hoe je nieuwsgierige jonge geesten kunt stimuleren met speelse en boeiende spellen!


jeux de forme et d'assemblage pour jeune enfant de janodWat zijn educatieve spellen?


Educatieve spellen zijn veel meer dan gewoon vermaak; ze zijn krachtige hulpmiddelen voor de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling van onze kinderen. Ze stimuleren creativiteit, probleemoplossend vermogen, motorische coördinatie en communicatie. Bij De Kleine Zebra geloven we sterk in leren door spelen. Daarom hebben we zorgvuldig gerenommeerde merken geselecteerd zoals Moulin Roty, DJECO, HABA, Plan Toys, Janod, Poppik, Liewood, Wee Gallery en Vilac om hoogwaardige educatieve spellen aan te bieden.


jeux éducatifs de Janod


Educatieve spellen zijn ontworpen om aan te sluiten bij verschillende leeftijdsgroepen, van 1 tot 5 jaar en ouder. Ze behandelen een verscheidenheid aan vaardigheden, van het herkennen van vormen en kleuren tot meer geavanceerde concepten zoals vermenigvuldigingstabellen. Of het nu van hout of stof is, dit speelgoed is zorgvuldig gemaakt om de tand des tijds te doorstaan en voortdurend leren te inspireren. Of het nu gaat om puzzels, bouwspellen, geheugenspellen of rollenspellen, elk educatief spel biedt een unieke en boeiende leerervaring.


jeux éducatifs en bois de plantoysWelke spellen voor een baby van 12 tot 18 maanden?


Peuters van 1 jaar tot 18 maanden bevinden zich in een cruciale fase van hun ontwikkeling. Ze verkennen de wereld met hun zintuigen en eindeloze nieuwsgierigheid. Educatief speelgoed voor deze leeftijdsgroep is ontworpen om de zintuigen te stimuleren en de motorische coördinatie te bevorderen. Stapelspeelgoed, eenvoudige puzzels met grote stukken en manipulatief speelgoed zijn ideaal. Merken zoals Plan Toys en Janod bieden een boeiende reeks kleurrijk houten speelgoed dat perfect past bij deze ontdekkingsfase.


jouets d'éveil et éducatifs pour bébé

Pop-it speelgoed is ook geweldig voor peuters: ontdek ze hier >Welke educatieve spellen voor 3 en 4 jaar?


Op de leeftijd van 3 en 4 jaar ontwikkelen kinderen hun taal en abstract denken. Dit is het ideale moment om complexere educatieve spellen te introduceren die hun creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleren. Puzzels met kleinere stukjes, geheugenspellen en geavanceerde bouwspellen zijn fantastisch om deze vaardigheden te versterken. Merken zoals DJECO, Janod en Moulin Roty bieden een gevarieerd assortiment educatieve spellen die geschikt zijn voor deze leeftijd, van magnetische spellen tot thematische puzzels.


poster éducatif de poppikVoorbeelden van kleuterschool educatieve spellen


Voor de jongsten zijn sensorische speelmatten en vormherkenningspellen perfect. Evoluerende puzzels, creatieve activiteitenkits en geschikte bordspellen bieden uren boeiend leren voor oudere kinderen. Je zult Montessori-opties vinden, manipulatieve spellen en zelfs bordspellen gericht op wiskundeleren, zoals vermenigvuldigingstabellen.


bloc de comptage en bois de plantoysBereid je kleine ontdekkingsreizigers voor op de terugkeer met educatieve spellen die nieuwsgierigheid en ontwikkeling inspireren!ALLE EDUCATIEVE SPELLEN >