Wat steekt je in een adventskalender? 24 tips!

10.11.2022

Nog even nog even en het aftellen naar kerst kan beginnen! Wil je graag wat extra magie wil toevoegen aan de eindejaarsperiode dan is een kerstkalender een must. Kinderen groot en klein zijn er dol op. Elke dag een klein cadeautje of mini verrassing terwijl je elke dag dichter bij kerstmis komt. Maar hoe begin je aan een adventskalender?

Bij De Kleine Zebra hebben we een leuke collectie adventskalenders: herbruikbare exemplaren die je zelf kan vullen, gevulde adventskalenders van MERI MERI of eentje met kindermake-up van SOUZA FOR KIDS.



Inspiratie om je eigen adventskalender te vullen



Het leukste zijn natuurlijk de hervulbare muurkalenders in onze shop. Deze kan je elk jaar opnieuw een plekje geven en zullen meteen een vaste waarde worden in je kerstcollectie - en de jeugdherinneringen van je kroost.

De stoffen adventskalenders hebben 24 zakjes die je zelf kan vullen, bijvoorbeeld met kleine cadeautjes en in deze blog zetten we 24 leuke ideetjes op een rij om jou te inspireren voor een goed gevulde kalender en een gelukkig kinderhartje!



Wat steek je in een adventskalender? 24 ideetjes!



Een adventskalender vullen kan een hele klus lijken, niet is minder waard. Je kan er natuurlijk een snoepje in steken, een briefje, een bon die goed is voor een spelletjesavond of een filmavond met de hele familie. Maar wij hebben ook heel wat mini cadeautjes, die niet veel hoeven te kosten maar wel zoeken voor maxi pret. Kijk je even mee?



1/ Een kerstmuts = een must voor kerst

De Alf kerstmutsen van LIEWOOD zijn er ook dit jaar weer. Heerlijk accessoire om oortjes warm te houden tijdens de feestdagen en uitjes naar de kerstmarkt maar ook leuk om thuis in pyjama te dragen of naar een kerstfeest. Rol ze op en ze passen perfect in het eerste vakje van je kerstkalender!

2/ Stiften en pennen

Van DJECO of TIGER TRIBE hebben we fijne setjes pennen of stiftjes die je allemaal samen - of verdeelt over je kalender - een plekje kan geven. Check ook zeker de badstiften, een bestseller bij DE KLEINE ZEBRA en een creatief cadeau voor elke leeftijd, jongens én meisjes.

stiften pennen kinderen advetnskalender cadeau

3/ Hocus, pocus

Een adventskalender zorgt voor extra magie in huis: een toverstaf maakt het plaatje af. Hocus, pocus, pats... dit verkleedaccessoire komt in vele vormen, kleuren en materialen. Check onze verkleedaccessoires categorie of ga voor het babyspeeltje van SKIP HOP in 2 kleuren.

toverstaf adventskalender wat steek ik erin

4/ Spring erin!

Een klassieker: het springtouw. We hebben er fijne van LILIPUTIENS maar ook van LIEWOOD uit siliconen. Het steekt misschien al een beetje uit je kalender maar dat kan de pret voor de rest van het jaar niet bederven.

5/ Maileg muizen en konijnen

Ze zijn mini en klein en voelen zich ook perfect thuis in je adventskalender, wie zijn het? De MAILEG muizen en konijnen zijn klein en handig als cadeautje die zich perfect thuis in de kerstperiode. Ook zeker in je kerstkalender.

Misschien staat MAILEG wel op je verlanglijstje voor Sinterklaas of kerstmis. Dus kan je de adventskalender erin betrekken en alvast een klein muisje of rabbit cadeau doen, de rest van de collectie volgt snel in het schoentje of onder de kerstboom.

kerstmuis maileg mouse christmas adventskalender wat steek ik erin

6/ Elke dag een stukje

Je kan ook kiezen voor een puzzel. Geen vloerpuzzel natuurlijk en ook best geen puzzel van 1000 stukjes maar wel een leuke mini puzzel van CROCODILE CREEK van max 15 stukjes of een mini puzzel in een kokertje van MOULIN ROTY. Je kan natuurlijk ook de puzzelstukjes verdelen over 2 of meerdere dagen, zo krijgt je kind letterlijk elke dag een stukje van de puzzel en heb je meteen wat meer vakjes gevuld. Win win!

7/ Een masker

Een heel verkleedkostuum in je adventskalender steken wordt moeilijk, maar we hebben bij DE KLEINE ZEBRA ook leuke maskers en verkleedaccessoires: een dino of een leeuw: het kan allemaal.

8/ Kerstaccessoires à volonté

We hebben in onze shop ook een fijn aanbod aan versiering en accessoires in kerstthema. Misschien past een nieuwe kersthanger van FABELAB wel in je adventskalender. Of vindt je een fijne diadeem uit de collectie van MERI MERI net iets voor jouw mini.

kerstmuis maileg mouse christmas adventskalender wat steek ik erin

9/ Rietje iemand?

Kleine cadeautjes hoeven niet altijd om te spelen zijn, je kan ook gaan voor een praktisch geschenk. En waar maak je elk kind blij mee? Herbruikbare rietjes! Leuk om vlot te drinken: van je kerstaperitief of je dagelijks glaasje melk.

10/ Een nieuwe drinkbeker

En als we dan toch in de keuken zitten: een mini tuitbeker past ook perfect in je aftelkalender. Functioneel, leuk en blijvend ook lang nadat de feestdagen voorbij zijn. Zo kan je ook dingen die je eigenlijk gewoon nodig hebt vermommen als extra praktisch cadeautje. Bij merken als EZPZ FUN, LIEWOOD en DONE BY DEER vind je zeker je gading.

11/ Vergeet de tutterfans niet!

Is je mini nog klein of heb je een baby in huis dan mag er ook voor hem of haar een pakje uit de kalender komen, toch? Check onze collectie fopspenen en tutkoorden voor een leuk geschenk tijdens de adventsperiode voor de allerkleinsten in huis. Wij zijn zelf grote fans van de nieuwste FRIGG Fairytale collectie met hartjes en de tutdoekjes van DONE BY DEER zijn ook erg leuk om te geven en te krijgen.

12/ Decoratieve mini's

De mini's van A LITTLE LOVELY COMPANY zijn kleine peertjes of spookjes die in een setje komen en fijn zijn om los mee te spelen, of een plekje te geven in de kamer van je kindje.

deocraiteve mini's a little lovely company

13/ Badspeeltjes

Van kleine bootjes tot een rubberen badeendje: elk kind moet af en toe in bad en dan maakt badspeelgoed alles leuker. Vind jij er eentje dat zou aanslagen én in je kalender past? Vast en zeker wel!

14/ Kindertattoos

Altijd een leuke - en nog budgetvriendelijk ook - de tijdelijke plaktattoos. We hebben ze in alle vormen en maten. Van met een gouden randje tot een setje in kerstsfeer van MY LITTLE DAY.

kindertattoos

15/ Houten speelgoedautootjes

Een verkeersset, verkeersborden of een speelgoedauto in blank hout of prachtig afgewerkt zoals de foodtrucks van CANDYLAB, we hebben het getest en ze passen in je adventskalender. Zo maak je ook de kleine autofans blij als ze dit presentje uit hun kalender mogen halen.

16/ Fietsfans hebben voorrang

Ring, ring! Ook een MICRO fietsbel is een origineel klein geschenk om in je adventskalender te steken. Of kies je liever voor de reflecterende stickers of veters van RAINETTE? Genoeg fietsaccessoires om uit te kiezen!

17/ Een haai of liever olifant?

Nee we foppen je niet: ook grote dieren kan je perfect in je kerstaftelkalender steken dankzij de duurzame speeldiertjes uit rubberhout van PLAN TOYS. Een haai, olifant of zebra... het lievelingsdier van jouw mini zit er vast ook tussen. Je kan een setje nemen van 4 en deze verdelen of ze per stuk aankopen.

18/ Portemonnee voor alle centjes

Met de feestdagen zijn er ook altijd wat zakcentjes die worden uitgedeeld. Om zelf iets te kopen of als beloning na het voorlezen van een nieuwjaarsbrief. Laat je kindje er zelf op letten en ze bewaren in een eigen portemonnee of kleine geldbeugel. Een rond exemplaar van STUDIO NOOS, eentje met dierenprint van FRESK of een ronde met rits van TRIXIE. Kortom het perfect cadeau om nog lang van te genieten!

portemonnee geldbeugel

19/ Nagellakje

De feestperiode dat betekent jezelf mooi maken! Een setje of een potje nagellak voor kids in 1 kleur. Het is snel gegeven en zorgt ervoor dat de nageltjes van je kleine feestbeest tot in de puntjes verzorgt zijn voor naar het familiefeest te vertrekken.

20/ Haarclips en speldjes

Een feest = een feestkapsel. Kleine haarclips in overvloed om uit te kiezen. Ga je voor speldjes in kerstig thema of een setje in de lievelingskleur van je mini. Jij kiest en zij zijn vast en zeker blij!

21/ Kleine gommetjes

We kennen het allemaal: je koopt een groot en duur cadeau en ze spelen met het mini cadeau dat er bij kwam. Zoals de cadeauset eenhoorn gommetjes van TIGER TRIBE: vast en zeker een winner, en ze passen perfect in het vakje van je kalender.

gommetjes tiger tribe

22/ Mini postcardsets

Als we toch bij TIGER TRIBE zitten willen we ook nog even de mini postcardsets in de verf zetten. Je kan kiezen tussen zeemeerminnen of eenhoorns. We geven toe: geen makkelijke keuze maar welke je ook kiest deze sets vallen sowieso in de smaak bij kinderen en zorgen voor uren lang plezier. In het kleine doosje zitten 16 kleine postkaartjes, stickers, een mini gelpen en leuke enveloppen. Perfect om meteen briefjes te schrijven voor iedereen die je nauw aan het hart ligt.

23/ Patches of pins

Klein cadeau met grote impact. Pimp je kledij of je schooltas, een turnzak of lievelingsbroek met gat in de knie met één van onze strijkapplicaties. Een origineel mini cadeautje dat ook een plek verdient in je adventskalender en niet veel kost.

24/ Eindigen met een muzikale noot

Klinken onze cadeautips als muziek in je oren? Dan eindigen we graag op een muzikale noot. In onze shop vind je een hele reeks muzikaal speelgoed: grote drums en kleine piano's maar ook compactere instrumenten zoals een retro muziekmolen van VILAC of een handtrommel van het Franse MOULIN ROTY. Perfect om alvast te oefenen voor de familieband op het kerstfeest!

Wil je graag nog wat inspiratie voor een klein cadeau, schoencadeau of extra pakje onder de kerstboom, check dan zeker onze categorie mini cadeaus, maxi pret! En dan wensen we jullie een leuke adventsperiode.



Meer mini cadeautjes, voor maxi pret >