Cadeau inspiratie voor kinderen van 4 - 6 jaar!

24.11.2022

Kinderen van 4 voelen zich echt al een grote kleuter.
Een vierjarige ontwikkelt zijn eigen persoonlijkheid, smaak en mening maar ook de eerste vriendschappen worden gesmeed. Samen spelen gaat beter en beter en wordt ook extra belangrijk. 

Maar waar spelen kindjes van 4 tot 6 jaar graag mee? Waar maak je ze blij mee? In deze blog geven we jullie 10 cadeautips voor 4 tot 6 jarigen:




1. Rollenspeelgoed is altijd een goed idee

Kleuters zijn echte na-apers. Ze leren elke dag bij door te observeren en imiteren. Via ons origineel imitatiespeelgoed kunnen ze ook al spelend leren: hoe werkt een kassa, hoe blust je een brand of poets je de ramen. Het kan allemaal als je ze een imitatiespeelgoed cadeau doet. In onze shop hebben we rollenspel beroepen, speelgoedwinkels & keuken, muzikaal speelgoed of poppenkasten. Welke kies jij?



rollenspel brandweer verkleedkledij

Brandweer speelset - PLANTOYS

rollenspel houten kassa liewood

Houten speelgoedkassa met munten Buck - LIEWOOD

rollenspel PLAN TOYS

keuken rollenspel imitatiespeelgoed

Houten speelkeukentje en keukenblender BLOOMINGVILLE




2. Verkleden is life

Bij DE KLEINE ZEBRA zijn we vanaf het prille begin dat we onze webshop starten fan van mooie verkleedkledij. Super degelijke stuks die gemaakt zijn om eindeloos mee te spelen: mooie stoffen, uitstekende kwaliteit. Onze verkleedset en kostuums zijn gemaakt om honderd keer aan en uit te doen op een dag en de volgende dag gewoon weer opnieuw te beginnen.

Kies voor een verkleedcape als je je mini de vrijheid wil geven om zijn vermomming zelf aan en uit te doen zonder hulp van mama. Het ruimtekostuum van FABELAB is onze persoonlijke favoriet van dit seizoen.



verkleden verkleedkledij verkleedkleren verkleedkleding

Verkleedcape met toverstaf MERI MERI

verkleden verkleedkledij verkleedkleren verkleedkleding

Astronautenpak FABELABPapegaaienverkleedset MERI MERI




3. Leren steppen als de beste

Kleine beentjes worden soms snel moe, dé perfecte oplossing: steppen natuurlijk! Een step is een fijn vervoersmiddel voor kleuters van deze leeftijd. Een step is ook een populair cadeau voor een 4e, 5e of 6e verjaardag. Met of zonder fietsmandje, met lichtjes in de wielen, twee of drie wielen ... aan jouw de keuze. Met merken als BANWOOD en MICRO MOBILITY zit je goed om een kwalitatieve kinderstep te scoren voor jouw oogappel.



step steps steppen stepje

Alumium kinderstep met mandje BANWOOD

banwood micro kinderstep de kleine zebra




4. Een nieuwe baby voor jouw poppenouder

Heb je een mini poppenmama of -papa in huis? Dan moet je zeker onze collectie babypoppen eens bekijken. Poppen van MINIKANE ruiken heerlijk naar vanille en je kan ze zelf aankleden naar eigen smaak met de poppenkleertjes. Heb je al genoeg poppenbaby's in huis dan kan je misschien wel je gading vinden bij onze poppenaccessoires: een nieuw poppenbedje, een eetstoel, verzorgingsset of draagzak voor poppen. Alles waar moderne jong kleuterouders van dromen! ;-)



baby poppen minikane de kleine zebra

pop poppen poppenbed

Houten poppenbed CAM CAM COPENHAGEN




5. Eindeloos blijven kleuren

Met JAQ JAQ BIRD hebben we alles in huis om jouw kindje urenlang creatief speelplezier bezorgen. Krijtboekjes, herbruikbare krijtborden/muurstickers, uitwisbare buttersticks, raamstiften, ...  Je vindt het allemaal bij DE KLEINE ZEBRA en wij zijn er zeker van dat elke 4, 5 of 6 jarige er dol op zal zijn!

jaq jaq bird krijtboekje herbruikbaar kleurboek cadeautip 4 jaar 5 jaar 6 jaar

Krijtboekje Doodle & Go JAQJAQ BIRD - Set van 12 stofvrije buttersticks JAQJAQ BIRD




6. Een vloerpuzzel

Puzzelen maakt altijd blij. Het is een uitdagende activiteit voor kinderen. In onze shop staan een heleboel puzzels voor elke leeftijd, van 2 tot 1000 stukjes en meer. Een vloerpuzzel is voor 4-6 jarige leuk omdat ze het grootst kunnen zien. De ruimte kunnen inpalmen en het resultaat imposant is. Op de grond spelen vinden ze sowieso top! Kijk zeker eens naar de puzzelcollectie van DJECO, CROCODILE CREEK of MUDPUPPY.



puzzel puzzelen puzzels

Glow in the dark puzzel met 100 stukjes van MUDPUPPY.





7. Met een zitzak zit je goed

Het moet niet altijd speelgoed zijn. Kinderen van ', 5 of 6 zijn ook dol op hun eigen plekje hebben. Bijvoorbeeld een zitzak of poef om lekker een boekje te lezen in hun kamer of naar hun favoriet tv-programma te kijken. De Essaouira zitzakken van NOBODINOZ zijn al jaren een hit bij jong en oud(ers), we hebben ze in een hele reeks kleuren, materialen en prints. Ook JOLLEIN heeft schattige fauteuils en de wortel zitzak van LORENA CANALS zal zeker in de smaak vallen bij kleine kapoenen met of zonder groene vingers.



zitzak poef cadeautip kinderen 4 jaar 5 jaar 6 jaar

Wortel zitzak LORENA CANALSEssaouira Twill zitzak voor kinderen Taupe Stripes & Natural NOBODINOZ





8. Maak je kleine bouwer blij

Houten blokken zijn altijd een goed idee. En vallen bijzonder goed in de smaak van 4 tot 6 jarigen. Kinderen van 4 jaar kunnen hun fijne motoriek en oog-hand coördinatie nog wat oefenen. Grotere kinderen van 6 zullen dan weer hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan met de open-ended play plankjes van KAPLA. Een moeilijke contructie of de hoogste toren ooit? Wat zou jouw mini het eerst willen bouwen?

bouwblokken plantoyskapla kaplablokken bouwen

Kasteel blokken Orchard PLANTOYS - Houten kapla kids met 280 blokjes KAPLA





9. Een nachtlampje voor een zalige nacht

Ookal wanen ze zicht groot, kinderen van deze leeftijd kunnen toch nog heel wat geborgenheid gebruiken, iets dat een nachtlampje perfect kan bieden. Een gezellig lichtje zorgt voor een veilig gevoel tijdens de nacht. Vele lampjes in onze shop zijn uitgerust met een handige timerfunctie en hebben LED lampjes binnenin zodat ze niet warm worden.

Een nachtlampje is wat ons betreft een origineel cadeau voor een 4 tot 6 jarige waarmee je zeker zal scoren!



nachtlampje de kleine zebra

Rocket nightlight om zelf te bestickeren A LITTLE LOVELY COMPANYJimbo Cat Sandy snoerloze nachtlamp LIEWOOD





10. Originele speelgoedopbergers

Heeft je mini al genoeg speelgoed of zoek je nog een plek om de verjaardagsbuit aan nieuwe spullen een plekje te geven? Dan kan je terecht bij onze wondermooi collectie opbergers voor de kinderkamer. Prachtige opbergoplossingen in natuurlijke materialen of te gekke kleuren. Van moderne opbergkratten uit gerecycleerd polyester tot opbergmanden in de mooiste vormen en materialen. Voor elk wat wils en een origineel cadeau voor elk kind.



originele speelgoedopbergers opbergers kinderen opbergmanden de kleine zebraoriginele speelgoedopbergers opbergers kinderen opbergmanden de kleine zebra

Tesse mandje voor aan de muur BLOOMINGVILLE MINISoffe zitbankje en opberger BLOOMINGVILLE MINI - Rieten speelgoedmand Eddi BLOOMINGVILLE MINIOpplooibare Weston kratjes LIEWOOD



Hopelijk heb je heel wat inspiratie opgedaan en weet je nu waarmee je een kindje van 4 tot 6 jaar kan verwennen.

Heb je nog een kleinere of grotere broer of zus die ook wel wat aandacht en cadeautjes verdient?
Check dan onze blog met meer cadeau-inspiratie voor de eerste kerst van je newborn of inspiratie voor kindjes van 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar, +7 jaar en tieners. Tot gauw, bij De Kleine Zebra!



Naar de GIFT SHOP >



Te ontdekken