Octocolor Kapla set met 100 gekleurde plankjes

Staat: Nieuw product

Kapla

EB201

Open-ended play met De Kleine Zebra (59)

KAPLA Octocolor is een mooie houten doos vol gekleurde KAPLA plankjes in contrasterende tinten. Dit palet van 8 kleuren is bedacht door de maker van KAPLA in samenwerking met getalenteerde kunstschilders.

Met deze set plankjes geeft je je KAPLA-bouwsels extra kleur! Mooie aanvulling voor je collectie plankjes in naturel hout. Deze set heeft plankjes in zwart, wit, geel, groen, lichtblauw, donkerblauw, rood en oranje. Welke kleur is jouw favoriet?

46,50 €

Zet op mijn verlanglijstje

product referentie : OCT

Inhoud: 100 gekleurde plankjes
Materiaal: gekleurd dennenhout. KAPLA plankjes zijn afkomstig van de 100% duurzaam beheerde pijnboombossen in Les Landes (Zuid-West Frankrijk).
Afmetingen: L 27 cm x B 27 cm x H 7,8 cm
Afmetingen plankje: L 11,2 cm x B 2,4 cm x H 0,8 cm
KAPLA-plankjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Pedagogische waarde van Kapla

KAPLA® is speelgoed maar ook een pedagogisch hulpmiddel dat vaak gebruikt wordt in scholen. Het gebruik van de identieke losse plankjes, ontwikkelt de bekwaamheid om in een 3-dimensionale ruimte te denken en het staat het kind toe de bouwmethodes te laten ontdekken en te verfijnen.

Het kind ontwikkelt, alleen of in een groep, originele en gecompliceerde bouwwerken en kiest de vormen volgens eigen creativiteit. Deze activiteit vraagt tegelijkertijd precisie en fantasie. Een wiskundig denkspel wat tevens een beroep doet op de logica en verbeelding. Het is een allesomvattend spel, geschikt voor alle leeftijden.

Een KAPLA® bouwer is de maker van het vergankelijke. De creatie eindigt altijd in een instorting. Er blijft een hoopje plankjes over voor het bouwen van een nieuw kunstwerk. Wat telt, is niet het realiseren van iets maar al bouwende zichzelf te ontplooien tijdens het creëren.

Breedte verpakking (cm)Hoogte verpakking (cm)Diepte verpakking (cm)Gewicht verpakking (kg)
0002
KAPLA staat voor KAbouterPLAnkjes en is uitgevonden door de Nederlander Tom van der Bruggen in de jaren 80. Dit pedagogisch bouwspel helpt kindjes om constructies te bouwen volgens een plan of volgens hun eigen fantasie. Een allesomvattend spel dat de logica bevordert, de creativiteit ontwikkelt en de concentratie en doorzettingsvermogen stimuleert. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
Collectie Open-ended play met De Kleine Zebra
Inspiratie en stories