Zomerse boekentips voor je mini's

11.07.2018

We gaan op vakantie en nemen mee: een goed kinderboek!

Tijdens de zomervakantie mag een goed boek zeker niet ontbreken. Voor mama en papa maar ook voor de kindjes. Je hebt meer tijd om voor te lezen, samen het lezen af en toe te oefenen met grotere kinderen, ze zelf te laten kijken en lezen of samen iets te leren uit een boek...  Steek een nieuw kinderboek in jullie koffers of haal er eentje boven gewoon zomaar tijdens de dag en kruip gezellig samen in jullie zelfgemaakt kamp. Kinderboeken zijn gewoon zo leuk voor zowel jong als oud!

kinderboeken zomer tips 2018

Daarom verzamelde we voor jullie:

de 10 NIET TE MISSEN ZOMERSE BOEKENTIPS van De Kleine Zebra:

1/ Een mop met een bij bij

van Riet Wille - uitgeverij De Eenhoorn

Hilarisch moppenboekje voor wie net kan lezen, boordevol leuke moppen, raadsels en grappige beeldverhalen! Ook leuk om in de auto uit voor te lezen. Lees en lach je mee?

Lees een fragment uit Een mop met een bij bij

_

2/ Het vliegtuig zoekboek

van Stephan Lomp - uitgeverij De Eenhoorn

Vlieg mee en ontdek vliegtuigen, zeppelins en luchtballonnen in alle vormen en maten. Dit is het derde boek in een succesvolle zoekboekenreeks met een bijzonder populair thema bij groot en klein: vliegtuigen. Met dit stevig kartonboek, vol extra zoekopdrachten, ben je vast en zeker vertrokken voor uren kijk- en zoekplezier.

Bekijk enkele pagina's uit Het vliegtuig zoekboek

_

3/ Het Hele Jaar FruitHet Hele Jaar Groenten

van Clara Coorman - uitgeverij De Eenhoorn

Vrolijke kartonboekjes voor peuters en kleuters met flapjes, felle kleurtjes en mooie illustraties. De kinderen (en mama en papa ;-) ) leren weetjes over het fruit en groenten dat vaak op hun bordje belandt en ze leren hoe de binnenkant eruit ziet.

Doorblader hier het inkijkexemplaar van Het Hele Jaar Fruit

_

4/ Ga je mee, Kleine Beer?

van Martin Waddell en Barbara Firth - uitgeverij Lemniscaat

In Ga je mee, Kleine Beer? hoort Kleine Beer tijdens een boswandeling allerlei rare geluiden. Gelukkig is Grote Beer er om hem gerust te stellen. Prachtig kijk- en voorleesboek vol schitterende, paginagrote aquarellen. Het vertelt een mooi verhaal vol herkenbare elementen voor groot en klein. En past perfect in elke koffer!

_

5/ Het Luciferkasteel

van Keir Graff - uitgeverij Lannoo

Reis je mee naar het Luciferkasteel in dit chaotisch en leuk verhaal voor zowel makkelijke als moeilijke lezertjes vanaf 10 jaar. Humoristisch, spannend, avontuurlijk en onderscheidend leesboek voor jongens en meisjes die van verhalen vol suspense én grapjes houden.

_

6/ Poesje Mauw

van Mies Van Hout - uitgeverij Lemniscaat

Groot kartonboek voor de allerkleinste lezertjes, er zit ook een mooie CD bij. De dieren in Poesje mauw zijn echte kunstwerkjes van kleur en vorm, ze spatten van het papier af. Zelfs de olifant heeft een knuffelgehalte om u tegen te zeggen! De bijhorende CD is leuk voor alle kinderen om naar te luisteren, terwijl kan je samen dansen door de kamer, meezingen in de auto of in het kartonboekje bladeren.

_

7/ Het grote boek voor kleine klussers

uitgeverij Lannoo

Het leukste boek voor peuters met handige handjes, die niet houden van stilzitten tijdens de vakantie. Meten, kloppen, zagen en tellen. Dit is het ideale kartonboek voor de kleinste bouwers met handige handjes. Het grote boek voor kleine klussers is een leuk boek én een gereedschapskist in één. Laat het klussen beginnen!

Bekijk hier wat er met dit boek allemaal te beleven valt.

_

8/ Kletspocket

van Michel Janssen - Gezinnig

Deze gloednieuwe Kletspocket zorgt ervoor dat ook tijdens de vakantie de conversatie nooit stilvalt en je altijd iets nieuws hebt om over te 'kletsen'. Dit boek/spel heeft een handig pocketformaat zodat je hem overal mee naartoe kan nemen en bovenhalen in de auto, op restaurant, tijdens een picknick of feestje bij vrienden... Super leuk voor onderweg of gewoon gezellig thuis.

_

9/ Sammie in de zomer

van Anita Bijsterbosch - uitgeverij Clavis

De zomer is het leukste seizoen van allemaal, en Sammie is er meer dan klaar voor. Een herkenbaar verhaal over buiten spelen in de zomer. Ideaal om samen in te kijken en rustig voor te lezen aan kleine peuters. Ook verkrijgbaar met de andere seizoenen.

_

10/ Het Bijzondere Beestjes - Sticker boek

van Yuval Zommer - uitgeverij Lemniscaat

Afsluiten doen we met een boek dat altijd scoort, een stickerboek.  Maar wees gewaarschuwd: dit boek zit vol beestjes die kruipen en kriebelen, glijden en vliegen. Ontwerp je je eigen vlinders, plak vliegen bij een picknick, speel Beestjes-vangen enzovoort…Naast de bijzondere en buitengewone feiten over kriebelige beestje staan er in In Het Bijzondere Beestjes Stickerboek allerlei opdrachten en spelletjes die leuk zijn om op vakantie of onderweg naar vakantie op te lossen.

zomerse kinderboeken tip voor de vakantie

Heb je zin gekregen in nog meer boekenpret? Kijk dan gerust eens naar onze volledige boekencollectie. Fijne vakantie!