Berenreeks - Kapitein Winokio zag 1, 2, 3 en 4 beren

Staat: Nieuw product

Kapitein Winokio

BERENREEKS: Kapitein Winokio zag 1, 2, 3 en 4 Beren
De succesreeks waarmee het allemaal begon!

Kinderliedjes trotseren...

19,95 €

13,97 €

Zet op mijn verlanglijstje

product referentie : 9789490378363

BERENREEKS: Kapitein Winokio zag 1, 2, 3 en 4 Beren
De succesreeks waarmee het allemaal begon!

Kinderliedjes trotseren niet zomaar de eeuwen. Ze hebben een emotionele lading waar geen hitparade tegenop kan: ze zijn de soundtrack van onze zonnigste jaren en zo geven we ze ook graag door aan onder kinderen en kleinkinderen.
Kapitein Winokio startte zijn missie als de Robin Hood van de kindermuziek in 2004 met het opvissen en opfrissen van de schat aan oude Vlaamse kinderliedjes. Hij nodigde een bont gezelschap muzikanten uit om een hedendaagse versie te maken van de juweeltjes uit ons muzikaal erfgoed. Zo zijn ze klaar om opnieuw te worden doorgegeven van generatie op generatie.

Mama’s en papa’s kennen de melodietjes en teksten van zingende oma’s en opa’s en geven ze met veel liefde door aan hun kinderen. De berenreeks was er even uit maar werd gemist. Ouders bestookten Kapitein Winiokio met mails en aanvragen... Met veel plezier en liefde stelt de kapitein opnieuw de berenreeks voor!
Op de Berenreeks vind je oude Vlaamse en Nederlandstalige kinderliedjes die door muzikanten van nu een nieuw jasje kregen. Een echte must-have voor wie zijn kinderen op een eigentijdse manier kennis wil laten maken met kinderliedjes uit vervlogen tijden.

De Berenreeks is een serie van vier boekjes met 20 liedjes en bijhorende CD. Foto's van Diego Franssesn en intverviews van Sofie Wielandts krijg je er bovenop!

KAPITEIN WINOKIO ZAG 1 BEER:
Met o.a. 'Al die willen te kaap’ren varen’ door Jan Decleir & Wawadadakwa, 'Mieke houd u vast' door Buscemi en 'Altijd is Kortjakje ziek' door Axl Peleman.

KAPITEIN WINOKIO ZAG 2 BEREN:
Met o.a. 'Potteke vet' door Stany Crets & Peter Van den Begin, 'Boerinneke van buiten' door Flip Kowlier & Gabriel Rios en 'Des winters als het regent' door Kurt Van Eeghem & Wawadadakwa.

KAPITEIN WINOKIO ZAG 3 BEREN:
Met o.a. 'Schipper mag ik over varen' door Daan, 'Vogeltje gij zijt gevangen' door Pieter Embrechts en 'Ik ben een muzikantje' door Rocco Granata.

KAPITEIN WINOKIO ZAG 4 BEREN:
Met o.a. 'Ik heb een tante in Marokko' door Bart Peeters, 'Er zit een gat in mij emmer' door Warre Borgmans en 'Vier weverkens’ door Marcel Vanthilt.

Breedte verpakking (cm)Hoogte verpakking (cm)Diepte verpakking (cm)Gewicht verpakking (kg)
161600.35
Kapitein Winokio - Muzikant en producer Winok Seresia ergerde zich een tijd lang aan het overaanbod hapklare en snel vervliegende kinderpop. Die ergernis zette hij om in een positief project.In 2004 startte hij zijn missie als ‘Kapitein Winokio’. Hij ging op zoek naar oude Vlaamse en Nederlandse kinderliedjes als Ikkeltje Kramikkeltje, Kortjakje en Roodkapje. Stuk voor stuk pareltjes, muzikaal erfgoed, doorgegeven van generatie op generatie. Hij viste en friste ze op. Later volgden ook eigen composities.De Kapitein wil appelleren aan de ontembare levenslust en weelderige verbeeldingskracht van kinderen. Tegelijkertijd wil hij het kind in elk van ons weer doen ontwaken. Zo weet Kapitein Winokio elke generatie aan te spreken: kinderen, hun ouders en zelfs hun grootouders. Kinderen weten waarom.