Kapla kunstboek volume 2 - blauw

Staat: Nieuw product

Kapla

EB253

KAPLA, klinkt bekend in de oren maar wat kan je nu eigenlijk met al die blokjes? Wel: de naam Kapla komt van het begin van de twee woorden: KAbouter PLAnkjes. Anders dan vele andere blokken, zijn alle blokjes precies hetzelfde. De precisie maakt het mogelijk om allerlei constructie en gebouwen te maken. Naast bouwen kan je ook spelletjes uitvinden zoals Jenga of wie weet kan je er ook wel domino mee spelen... aan jou om het te ontdekken!

14,95 €

Zet op mijn verlanglijstje

product referentie : LIVR2

Tweede deel van een serie van 4 KAPLA-kunstboeken, in dit boek vindt je allerlei voorbeelden om na te bouwen met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. De nieuwe technieken die je uit dit boek leert, vergroten je mogelijkheden en stimuleren je verbeeldingskracht. Dit is een leuk naslagwerk van hoge kwaliteit met prachtige foto's van met de hand geschetste technische tekeningen.

Alle voorbeelden kunnen met 1 Kapla Box 200 stuks worden gemaakt.

Afmetingen: 23,5 x 23,5 cm
Aantal pagina's: 28 

KAPLA® is speelgoed maar ook een pedagogisch hulpmiddel dat vaak gebruikt wordt in scholen. Het gebruik van de identieke losse plankjes, ontwikkelt de bekwaamheid om in een 3-dimensionale ruimte te denken en het staat het kind toe de bouwmethodes te laten ontdekken en te verfijnen.

Het kind ontwikkelt, alleen of in een groep, originele en gecompliceerde bouwwerken en kiest de vormen volgens eigen creativiteit. Deze activiteit vraagt tegelijkertijd precisie en fantasie. Een wiskundig denkspel wat tevens een beroep doet op de logica en verbeelding. Het is een allesomvattend spel, geschikt voor alle leeftijden.

Een KAPLA® bouwer is de maker van het vergankelijke. De creatie eindigt altijd in een instorting. Er blijft een hoopje plankjes over voor het bouwen van een nieuw kunstwerk. Wat telt, is niet het realiseren van iets maar al bouwende zichzelf te ontplooien tijdens het creëren.

Breedte verpakking (cm)Hoogte verpakking (cm)Diepte verpakking (cm)Gewicht verpakking (kg)
0000.325
KAPLA staat voor KAbouterPLAnkjes en is uitgevonden door de Nederlander Tom van der Bruggen in de jaren 80. Dit pedagogisch bouwspel helpt kindjes om constructies te bouwen volgens een plan of volgens hun eigen fantasie. Een allesomvattend spel dat de logica bevordert, de creativiteit ontwikkelt en de concentratie en doorzettingsvermogen stimuleert. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.