Gekleurde Kapla plankjes - wit - 40 stuks

Staat: Nieuw product

Kapla

EB206

KAPLA, klinkt bekend in de oren maar wat kan je nu eigenlijk met al die blokjes? Wel: de naam Kapla komt van het begin van de twee woorden: KAbouter PLAnkjes. Anders dan vele andere blokken, zijn alle blokjes precies hetzelfde. De precisie maakt het mogelijk om allerlei constructie en gebouwen te maken.

Met deze set van 40 witte plankjes geeft je je KAPLA-bouwsels extra kleur! Mooie aanvulling voor je collectie plankjes in naturel hout. Verpakt in een mooie houten doos.

16,95 €

Zet op mijn verlanglijstje

Inhoud: 40 witte plankjes
Materiaal: gekleurd dennenhout. KAPLA plankjes zijn afkomstig van de 100% duurzaam beheerde pijnboombossen in Les Landes (Zuid-West Frankrijk).
Afmetingen: L 16,5 cm x B 16,5 cm x H 7,8 cm
Afmetingen plankje: L 11,2 cm x B 2,4 cm x H 0,8 cm
KAPLA-plankjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Pedagogische waarde van Kapla

KAPLA® is speelgoed maar ook een pedagogisch hulpmiddel dat vaak gebruikt wordt in scholen. Het gebruik van de identieke losse plankjes, ontwikkelt de bekwaamheid om in een 3-dimensionale ruimte te denken en het staat het kind toe de bouwmethodes te laten ontdekken en te verfijnen.

Het kind ontwikkelt, alleen of in een groep, originele en gecompliceerde bouwwerken en kiest de vormen volgens eigen creativiteit. Deze activiteit vraagt tegelijkertijd precisie en fantasie. Een wiskundig denkspel wat tevens een beroep doet op de logica en verbeelding. Het is een allesomvattend spel, geschikt voor alle leeftijden.

Een KAPLA® bouwer is de maker van het vergankelijke. De creatie eindigt altijd in een instorting. Er blijft een hoopje plankjes over voor het bouwen van een nieuw kunstwerk. Wat telt, is niet het realiseren van iets maar al bouwende zichzelf te ontplooien tijdens het creëren.

Breedte verpakking (cm)Hoogte verpakking (cm)Diepte verpakking (cm)Gewicht verpakking (kg)
0000.817